Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Cultură Educație

Atelierele Școală din cadrul Liceului Tehnologic Sebeș vor fi renovate. S-au strâns 35.000 de euro pentru dotări, la o gală de caritate organizată de Kronospan

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

scoala 2 sebes25Începând cu anul 2011, Fundaţia Kronospan organizează Gala de Caritate „Deschide-ți inima!”, care este evenimentul de seară anual al organizaţiei. Cu această ocazie sunt colectate fonduri prin promovarea şi licitarea unor opere de artă realizate de artişti români locali, pentru  a sprijini o cauză nobilă din cadrul comunităţii.

A cincea ediţie a acestui eveniment anual de strângere de fonduri a avut loc în 6 noiembrie 2015, la Sebeş. Fondurile strânse în cadrul evenimentului vor fi direcţionate către lucrările de renovare la Atelierele Şcoală ale Liceului Tehnologic Sebeş pentru înlocuirea uşilor şi ferestrelor cu tâmplărie PVC. Lucrările vor fi demarate în luna iunie, imediat după ce va începe vacanţa şcolară.

Aşadar, cu sprijinul întregii comunităţi, Liceul Tehnologic Sebeş va dispune de 35.000 EUR pentru renovarea şi dotarea materială a Atelierelor Şcoală.

Cauza propusă de Fundaţia Kronospan şi susţinută de toţi participanţii la eveniment a avut o dublă semnificaţie: aceea de a asigura un viitor tinerilor care vor deveni profesioniştii de mâine, dar şi de a contribui la îmbunătăţirea condiţiilor de studiu pentru elevii liceului. Potrivit instituţiei de învăţământ, Liceul Tehnologic Sebeş găzduieşte peste 1.220 de elevi în anul şcolar 2015-2016, dintre care 874 urmează cursurile învăţământului liceal şi profesional, repartizaţi în 33 de clase. În funcţie de specializarea aleasă, elevii au acces la o ofertă educaţională variată, care presupune pregătire teoretică şi practică în domenii precum electromecanică, fabricarea produselor din lemn, chimie industrială, industrie textilă şi pielărie etc.

Pentru a veni în sprijinul tinerilor, cei 200 de invitaţi care au participat la Gala de Caritate „Deschide-ţi inima!” au avut posibilitatea de a contribui la strângerea de fonduri prin achiziţionarea unui obiect în cadrul licitaţiei organizate în seara evenimentului, încheierea unui contract de sponsorizare sau prin realizarea unei donaţii sau sponsorizări.

Partenerii evenimentului au fost: Teatrul Naţional Radu Stanca Sibiu, Euro Educational, Hotel Mer, Tres Bon, Etiquette bz Dana Săvuică, Marie Nouvelle, Grin, Transilvania Art Gallery, Kiki Dumitrescu, Eugen Măcinic, Fantasy Dance Sibiu, DBO, Kron Tour, Etiquette, Star tonight, Bogdan Olteanu.

Sponsorii evenimentului au fost: Adi & Marius TOP, BCR – Banca Comercială Română, Camel Instal Mont Sebeş, Card Design, Ciucheanu Service, Coma Construct, Cora Trade Center, Diafan, EEE Timisoara, Europa Sped, Eximtur, Hotel Mer, Industrial Mecano, Lincoln Plus, Man Transport, New Pav, Oficina, Reinert, RHS Grup, Scandic Polikraft, Trans Ivinis, Zeiden Cleaner.

Cristina Câmpean, Director Liceul Tehnologic Sebeş:

„Doresc să le mulţumesc organizatorilor Galei de Caritate „Deschide-ţi inima!” pentru faptul că au fost încă o dată alături de noi şi au acordat o şansă învăţământului profesional din Sebeş, transformând astfel o Cenuşăreasă – Atelierele Şcoală – într-o regină a balului. Pregătirea profesională a elevilor se bazează pe un colectiv de cadre didactice-ingineri şi maiştri-instructori calificaţi, care formează o echipă competentă în ceea ce priveşte partea teoretică. Dar desăvârşirea calificării profesionale include şi pregătirea practică. Misiunea şcolii este aceea de a pregăti tinerii pentru integrarea pe piaţa muncii, de a-i familiariza cu tehnologia, astfel încât să se poată încadra cât mai uşor la viitoarele locuri de muncă. Dotarea Atelierelor Şcoală devine astfel o necesitate, iar de rezultatele ei vor beneficia 345 de elevi din învăţământul profesional. Meseria este o podoabă care nu se va demoda niciodată!”

Oana Bodea, Preşedinte Fundaţia Kronospan:

„Ne bucurăm că, prin efortul comun al companiei Kronospan şi al tuturor partenerilor săi, am reuşit să contribuim la împlinirea unui deziderat nobil – acela de a încuraja tinerii să îşi descopere aptitudinile, să le valorifice şi să îşi construiască  temeinic o carieră într-un domeniu demn de calităţile lor. Astăzi, pentru prima dată după mult timp, învăţarea unei meserii redevine o prioritate a tinerei generaţii, conştiente de utilitatea pe care o poate avea dezvoltarea unor deprinderi practice. De aceea, Fundaţia Kronospan doreşte să arate că „Meseria se poartă!” şi se implice în formarea viitorilor profesionişti care învaţă la Liceul Tehnologic Sebeş. Învăţământul profesional din România are nevoie de sprijin pentru a renaşte şi suntem pregătiţi să acordăm acest sprijin prin toate acţiunile noastre.

Mulţumim încă o dată tuturor partenerilor noştri care au înţeles că împreună putem reuşi!”

Până acum, Gala de Caritate “Deschide-ţi inima!” a însemnat:

– 2011: donaţie de 74.116,36 RON pentru Fundaţia Hospice Casa Speranţei, pentru Centrul Educaţional dedicat copiilor bolnavi aflaţi în îngrijire paliativă la Hospice;

– 2012: donaţie de 153.568 RON către Fundaţia Spitalul de Copii Braşov şi Spitalul Municipal Sebeş, Secţia Pediatrie, pentru achiziţionarea de aparatură medicală (ecograf la Sebeş şi a unui ecocardiograf la Braşov);

– 2013: donaţie de 76.878 RON către Filarmonica Braşov, pentru achiziţionarea unui pian de concert.

– 2014: donaţie de 69.200 RON către Asociaţia Copiii de Cristal, pentru amenajarea unei camere senzoriale şi donaţie de 23.900 lei către Organizaţia TREBUIE! Sebeş pentru amenajarea unui parc în oraş.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Cultură Educație

Cultură Educație

24 aprilie: Începe vernisajul „Materie și Icoană” la Muzeul Municipal „Ioan Raica”. Ateliere de pictare a icoanelor pentru elevi

Bogdan Ilea

Publicat

în

24 aprilie: Începe vernisajul „Materie și Icoană” la Muzeul Municipal „Ioan Raica”. Ateliere de pictare a icoanelor pentru elevi Din data de 24 aprilie până în 15 mai, sebeșenii dornici vor putea participa la vernisajul „Materie și Icoană”, organizat la Muzeul Municipal „Ioan Raica.” Se vor realiza mai multe ateliere pentru învățarea elevilor vechea tehnică […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea