Rămâi conectat

Curier Județean

ASTĂZI: Termen de judecată pentru 4 funcționari de la AFP Alba Iulia și un expert judiciar, acuzați de abuz în serviciu

Publicat

în

Astăzi, pe lista de ședințe a Judecătoriei Alba Iulia se află dosarul în care patru funcţionari din cadrul Administraţiei Finanţelor Publice Alba Iulia şi un expert judiciar au fost trimişi în judecată de DNA pentru abuz în serviciu contra intereselor persoanelor. Este vorba despre Pamfil Gruian, Florin Horaţiu Stoica, Nicolae Iordache, Sorin Claudiu Creţiu și expertul Marian Crețiu, primul fiind acuzat și de infracțiuni de fals intelectual și uz de fals.

Dosarul se află pe masa judecătorilor de aproape 3 ani (din 29 ianuarie 2010) și a adunat până acum 28 de amânări. La termenul din 14 martie 2011 a fost disjunsă cauza privindu-l pe inculpatul Gruian Pamfil pentru infracţiunile de fals intelectual şi uz de fals, şi a fost dispusă formarea unui nou dosar.

Potrivit rechizitoriului întocmit de procurori, în 31 ianuarie 2006 și 10 aprilie 2006, inculpatul Gruian Pamfil, în calitate de executor fiscal în cadrul Administrației Finanțelor Publice (A.F.P.) Alba Iulia, cu ocazia desfășurării executării silite a S.C. Cristian Prodimpex S.A. Alba Iulia (firma omului de afaceri albaiulian Dorel Tamaș), a întocmit două procese verbale de sechestru atestând în fals că două imobile (teren și hală) au suprafețe mai mici decât în realitate, procese verbale pe care le-a folosit în cadrul procedurii de executare silită a debitorului respectiv.

Electrica Furnizare Discount

De asemenea, în perioada anilor 2005 – 2007, inculpatul Gruian Pamfil, în calitate de executor fiscal în cadrul A.F.P. Alba Iulia, pe parcursul desfășurării executării silite a aceleiași firme debitoare, cu încălcarea atribuțiilor de serviciu, a dispus vânzarea unor bunuri ale acestei firme care nu au fost identificate și evaluate ori au fost subevaluate. În această modalitate, societatea comercială respectivă a fost prejudiciată cu suma de 934.030,82 de euro.

”În demersul sau, Gruian Pamfil a fost ajutat de inculpații Iordache Nicolae, Stoica Horațiu Florin și Crețiu Claudiu Sorin, în calitate de membri ai comisiei de licitație pentru vânzarea de către A.F.P. Alba Iulia a bunurilor respective. La rândul său, inculpatul Crețiu Marian, în cursul anului 2007, în calitate de expert evaluator, fără să se fi încheiat o înțelegere de natură contractuală între el și A.F.P. Alba Iulia, a întocmit un raport de evaluare privind bunurile care ar fi trebuit valorificate prin licitație fără a fi însă identificate toate terenurile și construcțiile”, precizează procurorii DNA.

S.C. Cristian Prodimpex S.A. Alba Iulia s-a constituit parte civilă în cauză cu suma de 8 milioane de euro în timp ce S.C. Mercur Leasing IFN S.A. Alba Iulia (societate ce a achiziționat bunurile scoase la licitație în anul 2007), s-a constituit parte civilă în cauză cu suma totală de 708.159,37 de euro precum și dobânzile legale aferente sumei.

În vederea recuperării prejudiciului, procurorii au dispus instituirea sechestrului asigurator asupra unor bunuri imobile și mobile aparținând inculpaților.

La data trimiterii în judecată funcționarii de la AFP Alba Iulia au declarat că este vorba despre un ”abuz pe care unele persoane fizice şi juridice, contribuabili la bugetul statului, îl exercită faţă de persoanele care îşi aduc contribuţia la îndeplinirea obligaţiilor bugetare”. Aceștia consideră că licitaţia prin care au fost valorificate în favoarea bugetului de stat bunuri ale debitorului Cristian Prodimpex SA s-a efectuat cu respectarea tuturor dispoziţiilor legale.

Publicitate

Curier Județean

Ordin de protecție provizorie față de un „bărbat” din Horea ce și-a agresat mama. S-a ales cu dosar penal pentru violență în familie

Publicat

în

Ordin de protecție provizorie față de un „bărbat” din Horea ce și-a agresat mama. S-a ales cu dosar penal pentru violență în familie

Polițiștii din Câmpeni au emis un ordin de protecție provizoriu față de un bărbat care și-ar fi agresat mama. Bărbatul s-a ales cu dosar penal pentru violență în familie.

La data de 31 iulie 2021, în jurul orei 10.40, polițiștii din Câmpeni au fost sesizați, de către o femeie, de 58 de ani, din comuna Horea, cu privire la faptul că ar fi fost agresată de către fiul său.

În urma aplicării formularului de evaluare a riscului, față de bărbatul, de 33 de ani, polițiștii au emis un ordin de protecție, pe o perioada de 5 zile, prin care i-a fost interzis să se apropie de mama sa.

Electrica Furnizare Discount

Bărbatul s-a ales cu dosar penal, pentru săvârșirea infracțiunii de violență în familie.

Citește mai mult

Curier Județean

COD GALBEN de INUNDAȚII în județul ALBA și alte județe. Valabil până în 02 august ora 12:00

Publicat

în

COD GALBEN de INUNDAȚII în județul ALBA și alte județe. Valabil până în 02 august ora 12:00

Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, Administraţia Naţională Apele Române, Ministerul Afacerilor Interne, mass-media, S.C. Hidroelectrica S.A., Administraţiile Bazinale de Apă: Someş-Tisa, Mureş, Jiu şi Olt.

Scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri pe unele râuri din bazinele hidrografice menţionate, cu posibile depăşiri ale COTELOR DE ATENŢIE.

Data: 01.08.2021 ora 16:00 – 02.08.2021 ora 12:00 :Având în vedere situaţia hidrometeorologică actuală şi prognoza meteorologică pentru următoarele 24 de ore, ca urmare a precipitaţiilor prognozate şi propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale COTELOR DE ATENŢIE, după cum urmează:

COD GALBEN

În intervalul 01.08.2021 ora 16:00 – 02.08.2021 ora 12:00 pe râurile din bazinele hidrografice: Someşul Mare – bazin superior şi afluenţi bazin mijlociu şi inferior (judeţul Bistriţa Năsăud), Someşul Mic – bazin superior şi afluenţi bazin mijlociu şi inferior (judeţele: Bihor şi Cluj), Mureş – bazin amonte S.H. Glodeni şi afluenţii aferenţi sectorului aval S.H. Glodeni – amonte S.H. Brănişca (judeţele: Harghita, Mureş, Bistriţa Năsăud, Cluj, Alba, Sibiu şi Hunedoara), Jiu – bazin amonte S.H. Sadu, Jiu – afluenţii aferenţi sectorului aval S.H. Sadu – amonte S.H. Rovinari (judeţele: Hunedoara şi Gorj), Olt – afluenţii de dreapta aferenţi sectorului aval S.H. Feldioara – amonte confluenţӑ cu râul Şercaia (judeţele: Harghita, Covasna şi Brașov), Olt – afluenţii aferenţi sectorului aval S.H. Sebeş Olt – amonte Ac. Ioneşti (judeţele: Sibiu, Vâlcea şi Argeş).

Atenţionarea Hidrologică vizează în principal fenomenele de scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale, care se pot produce cu probabilitate şi intensitate mai mare pe unele râuri din judeţele: Alba şi Hunedoara.

Harta cu codurile se anexează.

Se menționează că fenomenele hidrologice periculoase se pot produce şi pe afluenții de grad inferior ai râurilor marcate pe hartă.

În funcție de evoluția fenomenelor hidrometeorologice vom reveni cu actualizarea prognozei hidrologice.

Se impune urmărirea evoluției situației hidrometeorologice, în conformitate cu „Regulamentul privind gestionarea situaţiilor de urgenţă generate de fenomene hidrometeorologice periculoase având ca efect producerea de inundații, secetă hidrologică precum și incidente/accidente la construcții hidrotehnice, poluări accidentale ale cursurilor de apă și poluări marine în zona costieră.”

Publicitate

Citește mai mult

Curier Județean

VIDEO| Cristi Dănileț în vizită la școala SMART din Ciugud: „mai mare dragul să mergi la scoală”

Publicat

în

VIDEO| Cristi Dănileț în vizită la școala SMART din Ciugud: „mai mare dragul să mergi la scoală”

„La intrarea în școală fiecare copil este identificat de un aparat special, iar directorul știe cine nu a ajuns. Alt aparat măsoara temperatura.

Copiii învață să se imprietenească cu tehnologia – toți primesc tablete, luminile se aprins senzorial, se reglează temperatura ambientală, aerul se purifică zilnic cu un aparat special.

Băile sunt foarte curate, apa e activată cu senzori.

Tablele sunt smart și magnetice și există retroproiector. Fiecare sală de clasă are altă culoare. Pupitrele sunt individuale. Copiii au dulăpioare.

Fiecare clasă a plantat câte un pomișor care are la bază o capsulă a timpului cu mesaje de la copii.

Există un elev responsabil de sortarea și colectarea deșeurilor in clase. Afară exista un aparat de reciclat sticlă, aluminiu și plastic care pentru fiecare produs introdus în fantă oferă un ciuguban. Clasa care a strâns cei mai mulți ciugubani pleacă într-o excursie plătită de primărie.

Locul de joacă oferă prilejul de a învăța reguli de circulație. Pereții holurilor și claselor sunt pictați și conțin citate celebre.
Elevii s-au întâlnit la școala de vară au realizat băncuțe din paleți de lemn.

Sper să ajungem la ei în curând cu educația juridică.”, scrie pe mediul de socializare judecătorul Cristi Dănileț

Publicitate
Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare