Rămâi conectat

Curier Județean

ASTĂZI: Termen de judecată pentru 4 funcționari de la AFP Alba Iulia și un expert judiciar, acuzați de abuz în serviciu

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Astăzi, pe lista de ședințe a Judecătoriei Alba Iulia se află dosarul în care patru funcţionari din cadrul Administraţiei Finanţelor Publice Alba Iulia şi un expert judiciar au fost trimişi în judecată de DNA pentru abuz în serviciu contra intereselor persoanelor. Este vorba despre Pamfil Gruian, Florin Horaţiu Stoica, Nicolae Iordache, Sorin Claudiu Creţiu și expertul Marian Crețiu, primul fiind acuzat și de infracțiuni de fals intelectual și uz de fals.

Dosarul se află pe masa judecătorilor de aproape 3 ani (din 29 ianuarie 2010) și a adunat până acum 28 de amânări. La termenul din 14 martie 2011 a fost disjunsă cauza privindu-l pe inculpatul Gruian Pamfil pentru infracţiunile de fals intelectual şi uz de fals, şi a fost dispusă formarea unui nou dosar.

Potrivit rechizitoriului întocmit de procurori, în 31 ianuarie 2006 și 10 aprilie 2006, inculpatul Gruian Pamfil, în calitate de executor fiscal în cadrul Administrației Finanțelor Publice (A.F.P.) Alba Iulia, cu ocazia desfășurării executării silite a S.C. Cristian Prodimpex S.A. Alba Iulia (firma omului de afaceri albaiulian Dorel Tamaș), a întocmit două procese verbale de sechestru atestând în fals că două imobile (teren și hală) au suprafețe mai mici decât în realitate, procese verbale pe care le-a folosit în cadrul procedurii de executare silită a debitorului respectiv.

Elit - Gustul Desăvârșit

De asemenea, în perioada anilor 2005 – 2007, inculpatul Gruian Pamfil, în calitate de executor fiscal în cadrul A.F.P. Alba Iulia, pe parcursul desfășurării executării silite a aceleiași firme debitoare, cu încălcarea atribuțiilor de serviciu, a dispus vânzarea unor bunuri ale acestei firme care nu au fost identificate și evaluate ori au fost subevaluate. În această modalitate, societatea comercială respectivă a fost prejudiciată cu suma de 934.030,82 de euro.

”În demersul sau, Gruian Pamfil a fost ajutat de inculpații Iordache Nicolae, Stoica Horațiu Florin și Crețiu Claudiu Sorin, în calitate de membri ai comisiei de licitație pentru vânzarea de către A.F.P. Alba Iulia a bunurilor respective. La rândul său, inculpatul Crețiu Marian, în cursul anului 2007, în calitate de expert evaluator, fără să se fi încheiat o înțelegere de natură contractuală între el și A.F.P. Alba Iulia, a întocmit un raport de evaluare privind bunurile care ar fi trebuit valorificate prin licitație fără a fi însă identificate toate terenurile și construcțiile”, precizează procurorii DNA.

S.C. Cristian Prodimpex S.A. Alba Iulia s-a constituit parte civilă în cauză cu suma de 8 milioane de euro în timp ce S.C. Mercur Leasing IFN S.A. Alba Iulia (societate ce a achiziționat bunurile scoase la licitație în anul 2007), s-a constituit parte civilă în cauză cu suma totală de 708.159,37 de euro precum și dobânzile legale aferente sumei.

În vederea recuperării prejudiciului, procurorii au dispus instituirea sechestrului asigurator asupra unor bunuri imobile și mobile aparținând inculpaților.

La data trimiterii în judecată funcționarii de la AFP Alba Iulia au declarat că este vorba despre un ”abuz pe care unele persoane fizice şi juridice, contribuabili la bugetul statului, îl exercită faţă de persoanele care îşi aduc contribuţia la îndeplinirea obligaţiilor bugetare”. Aceștia consideră că licitaţia prin care au fost valorificate în favoarea bugetului de stat bunuri ale debitorului Cristian Prodimpex SA s-a efectuat cu respectarea tuturor dispoziţiilor legale.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Curier Județean

FOTO| Rețeaua de canalizare și stația de epurare de la Arieseni, aproape finalizate: Urmează o investiție de 9 milioane de lei în modernizarea unui drum comunal

Ziarul Unirea

Publicat

în

FOTO| Rețeaua de canalizare și stația de epurare de la Arieseni, aproape finalizate: Urmează o investiție de 9 milioane de lei în modernizarea unui drum comunal

Rețeaua de canalizare și stația de epurare de la Arieseni sunt aproape finalizate. Urmează o nouă investiție de 9 milioane de lei la DC Valea Șteiului-Pătrăhăițești care, pe o lungime de 4,5 Km, va fi complet modernizat.

„Legătura strânsă și eficientă dintre Consiliul Județean și primăriile din Alba înseamnă investiții utile, în beneficiul cetățenilor

Mă bucur să anunț că rețeaua de canalizare și stația de epurare, atât de așteptate la Arieseni, sunt aproape finalizate. O lucrare începută de Gheorghe Pantea, primarul comunei, exact la preluarea mandatului.

Elit - Gustul Desăvârșit

Urmează o nouă investiție pe programul Anghel Saligny, in valoare de 9 milioane lei. DC Valea Șteiului-Pătrăhăițești care, pe o lungime de 4,5 Km, va fi complet modernizat.

Vreau să felicit autoritățile locale din Arieșeni pentru felul în care colaborează cu noi, cei din cadrul CJ, și dau asigurări locuitorilor din Alba că fiecare comunitate din județ ne este la fel de dragă și importantă. Fiindcă, cetățenii sunt angajatorii noștri, ai celor din instituții. Niciodată, invers!”, a transmis Marius Hațegan, vicepreședintele CJ Alba pe Facebook.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Curier Județean

FOTO|Proiecte pentru valorificarea Cetății Dacice din Cugir și casei Dr. Av. Ioan Mihu din Vinerea: Parteneriat între primărie și CJ Alba

Ziarul Unirea

Publicat

în

FOTO|Proiecte pentru valorificarea Cetății Dacice din Cugir și casei Dr. Av. Ioan Mihu din Vinerea: Parteneriat între primărie și CJ Alba

Primăria Orașului Cugir și Consiliul Județean Alba intenționează să-și unească eforturile pentru dezvoltarea unor proiecte care să pună în valoare potențialul cultural-istoric al celor două obiective. Reprezentanții instituțiilor s-au întâlnit astăzi, la Cugir, pentru a analiza mijloacele și resursele necesare, precum și termenii unui protocol de colaborare în acest sens.

La întâlnire au fost prezenți Președintele C.J. Alba, Ion Dumitrel, Administratorul Public al CJ Alba, Dan Popescu și Directorul Muzeului Unirii, Gabriel Tiberiu Rustoiu. Întânirea a fost găzduită de către Primarul Cugirului Adrian Teban, viceprimarul Călin Furdui și reprezentanții Centrului Cultural Cugir care au avansat o serie de propuneri cu privire la viitorul celor două obiective istorice. Acestea sunt văzute ca posibile destinații de turism cultural, cu impact pozitiv asupra comunității zonale.

Principala propunere a autorităților locale în ceea ce privește Cetatea este aceea de a creea un produs cultural-turistic și de a reconstitui unele obiective de pe acropola cetății dacice.

Elit - Gustul Desăvârșit

În ceea ce privește fosta gospodărie natală a Dr. Av. Ioan Mihu, dorința mai veche a comunității locale este de a creea o casă memorială și un centru de activități culturale.

Întâlnirea de la Cugir s-a finalizat cu o vizită în teren și cu angajamentul unor ședințe viitoare de aprobare a viitoarelor proiecte.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Curier Județean

Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil ocrotitorii spirituali ai Jandarmeriei Române

Ziarul Unirea

Publicat

în

Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil, sărbătoriți pe 8 noiembrie, sunt ocrotitorii spirituali ai Jandarmeriei Române.

”Momentele aniversare sunt întotdeauna ocazii în care ne bucurăm de reușite, de împlinirile pe care locul de muncă, camarazii și misiunile pe care le desfășurăm, ni le oferă. Noi, Jandarmeria Alba, o instituție cu responsabilitate în asigurarea ordinii publice și a siguranței naționale, ne străduim să contribuim la promovarea iubirii față de patrie și popor și la păstrarea valorilor spirituale și materiale, aflându-ne tot timpul în slujba patriei și în folosul cetățenilor, apărând legea și demnitatea persoanei umane.

Elit - Gustul Desăvârșit

Citește și: Mesaje: La mulţi ani Mihai, Mihaela, Gabriel şi Gabriela!

Încredințați de folosul și ajutorul pe care Sfinții Arhangheli îl reprezintă pentru Jandarmeria Română și pentru fiecare jandarm în parte, ca ocrotitori spirituali, dorim tuturor jandarmilor mult spor în activitatea împlinită spre binele societății și îi felicităm în mod deosebit pe cei care-și serbează ziua onomastică, dorindu-le ani mulți, cu pace și bucurie, cu sănătate și fericire!

Rămânem în continuare la datorie, pregătiţi să acordăm sprijin şi vom continua activitatea noastră în spiritul dăruirii şi apărării cetăţeanului, prin devotement şi profesionalim.”


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2022 Ziarul Unirea