Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Sport

Astăzi, ora 17.30, în primul tur al Cupei României, Inter Ciugud – Arieşul Turda Premieră şi dorinţă de calificare pentru echipa lui George Ciucă

Dan HENEGAR

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

Inter Ciugud finala Dragos Dragos Damian 175Este perioada premierelor pentru micuţa dar ambiţioasa formaţie pregătită de George Ciucă. După ce a câştigat Cupa României, faza judeţeană, ediţia 2014-2015, trofeu dedicat memoriei lui Dragoş Damian, fostul căpitan al „alb-albaştrilor”, ciugudenii dispută întâiul meci oficial din istorie cu o echipă din afara judeţului Alba. Cu acest prilej, Primăria comunei Ciugud s-a implicat în organizarea jocului, plecându-se de la modernizarea bazei sportive, reparaţii la vestiare, gardul împrejmuitor al terenului etc.

Astăzi, de la ora 17.30, în faza întâi a competiţiei KO, în faţa Interului stă FC Arieşul 1907 Turda, combatantă ce a încheiat sezonul trecut pe locul 7 în Liga 3, în seria în care a activat şi Metalurgistul Cugir. Prin prisma experienţei, turdenii par favoriţi în această confruntare din competiţia eliminatorie mai ales că tehnicianul Adrian Matei a sunat goarna pregătirilor noului sezon în cursul săptămânii trecute (un amical cu „U” Cluj, pierdut cu 1-4).  Faza a doua a Cupei României se va derula miercuri, 30 iulie, cu participarea a 72 de echipe (42 calificate din turul inaugural), plus alte 30 de formaţii din Liga a 3-a (restul din Liga a 3-a, inclusiv Metalurgistul Cugir).

*Sorin Mărginean, sub comanda lui Ciucă!

„Veteranul” Adrian Truşcă va absenta din garnitura gazdelor, din pricina eliminării din finala cu Dalia Sport Daia Română, indisponibili fiind fraţii Val. şi P. Dîrjan, alături de C. Roman. Însă, „interiştii” au înregimentat ieri la AJF Alba un alt jucător experimentat, atacantul Sorin Mărginean (42 de ani), fost până în retur antrenor principal la Viitorul Sântimbru. „Ştim că ne aşteaptă o întâlnire dificilă, în care adversarii pleacă cu prima şansă. În acelaşi timp însă, ne propunem să trecem mai departe, încercăm să obţinem calificarea”, a declarat antrenorul George Ciucă, echipa sa susţinând duminică un joc amical, cu Colorado Şpring, pierdut 1-3.

*Fost la Arieşul, D. Lupşan debutează la… Inter Ciugud

Va fi o întâlnire destul de ciudată pentru mijlocaşul Daniel Lupşan (foto stânga), care aparţine de Inter Ciugud şi în retur a fost împrumutat la… Arieşul Turda, exact adversarul de astăzi. Practic fotbalistul albaiulian va debuta oficial pentru Inter Ciugud tocmai împotriva foştilor coechipieri. Bun prieten cu regretatul Dragoş Damian, Lupşan speră să realizeze calificarea în etapa superioară, mai ales că în distribuţia oponenţilor nu se mai regăsesc Vigariu sau aiudeanul P. Muntean. „Sunt într-o postură interesantă, dar nu pot spune că mă aşteaptă o dispută specială. Un lucru este cert, vreau să-mi înving fosta echipă”, a spus fotbalistul ce a mai trecut pe la Europa Alba Iulia şi Metalurgistul Cugir.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Liga 4 | Scorul campionatului, la Blaj: Daniel Tătar, antrenor, dar și… jucător

Dan HENEGAR

Publicat

în

Liga 4 | Scorul campionatului, la Blaj Virtual campioană a Ligii 4 din Alba, CIL Blaj a mai stabilit un record stagional: scorul campionatului. Partida CIL Blaj – CS Zlatna, uvertura rundei a 26-a, s-a încheiat cu scorul de 13-0 (5-0) în favoarea amfitrionilor, vineri seară, pe Stadionul „CIL-Veza”. Șușu a marcat patru goluri, iar […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea