Rămâi conectat

Curier Județean

ASTĂZI, la Festivalul de Teatru de la Alba Iulia: Piesele „Şcoala Nevestelor” şi „Absolut”, spectacol stradal, expoziţie foto şi concert. Vezi PROGRAMUL

Publicat

în

Ziua de sâmbătă, penultima zi a Festivalului Internaţional de Teatru „Poveşti” aduce la Alba Iulia o nouă serie de spectacole de teatru dar şi o expoziţie de fotografii, un spectacol stradal cu cimpoieri din Marea Britanie şi un concert variat de jazz, pop şi music-hall, semnat Oana Barabancea & Band, un program diversificat menit să-i satisfacă pe iubitorii de teatru şi cultură. De asemenea, tot astăzi, la Alba Iulia are loc întâlnirea naţională a directorilor de teatre pentru copii şi tineret, păpuşi şi marionete, membrii UNIMA şi ASSITEJ.

Vă prezentăm mai jos programul de sâmbătă, 5 octombrie:

Ora 12.00,  Club Festival (Art Cafe Downtown): „Bărbatul invizibil” – expoziţie foto de 
Expoziția fotografică intitulată „Bărbatul invizibil” este prima parte a unei trilogii, unde tematica se centrează pe relaţiile interpersonale dintre Femei Și Bărbaţi. Astfel se expun 15 poze alb-negru, printate pe canvas. Lucrările fotografice prezintă și transmit atmosfera intimă a femeilor surprinse într-un mediu personal unde prezența bărbatului se lasă doar simțită. Bărbatul nu e prezent explicit, el trebuie găsit, închipuit, ghicit prin prisma unor obiecte simbolice precum mașina, sticle de vin, pahare etc. Doar o singură poză îl aduce pe Bărbat în prim plan, de această dată în rolul protector de tată al fiicei sale „nevinovate”… A doua parte a trilogiei este intitulată I’M YOUR MEN iar Bărbatul își arata chipul explicit în mai multe ipostaze… este omul cu o sută de fețe. Toate pozele sunt fotografiate pe film Kodak si Ilford iar ulterior digitalizate (scanate de pe film). Despre cea de-a treia parte a trilogiei… Îi știm doar numele WHEN YOU CALLED ME, I WAS SLEEPING și faptul că tratează confictul dintre bărbat și femeie însă prezentarea publică a acesteia va avea loc doar în anul 2015…

Elit - Gustul Desăvârșit

Ora 12.00, Club festival (Art Cafe Downtown): „Blondă sau brunetă”- lansare album Silvan Stâncel

Suntem încredințați de potențialul și forța de pătrundere a noului album „Blondă sau Brunetă”, de o remarcabilă valoare artistică într-o perioadă în care artisticul cu greutate nu mai îmbracă haina culturii muzicale. Piesele sale reușesc, prin finețea cantautorului Silvan Stâncel, să atingă puncte înalte din sufletul nostru, să străbată punți ce cu anevoie pot fi trecute în mod obișnuit.

Ora 15.00, Hotel Parc: Întâlnire UNIMA – ASSITEJ (120 min.)

În cadrul Festivalului Internațional de Teatru „Povești” Alba Iulia are loc pe data de 5 și 6 octombrie întâlnirea națională a directorilor de teatre pentru copii și tineret, păpuși și marionete, membrii UNIMA și ASSITEJ. Tema centrală a acestor întâlniri este planificarea proiectelor celor două asociații pentru anul 2014. La nivel mondial UNIMA și ASSITEJ sunt două entități importante în lumea teatrală care au rolul de a spijini proiecte, burse pentru actori, ateliere fiind totodată un punct de legătură între teatre și compani.

Ora 17.00, Casa de Cultură a Sindicatelor : „Şcoala Nevestelor” , Teatru Naţional Târgu Mureş, Compania Liviu Rebreanu
Spectacol pentru tineri şi adulţi (150 min. cu pauză)
Regia: Cristian Juncu
Scenariul & adaptarea: Cristian Juncu
Scenografia & costumele: Cosmin Ardeleanu
Coregrafia: Bordas Attila
Coloana sonoră: Cristian Juncu
Distribuţia: Nicu Mihoc, Ioana Cheregi / Alexandra Ţifrea, Cristian Iorga, Csaba Ciugulitu, Anca Loghin, Dan Rădulescu, Ion Vântu, Luchian Pantea

„Şcoala nevestelor” este o satiră acidă la adresa cuplurilor în care diferenţa de vârstă depăşea limita bunului-simţ, Molière valorificându-şi talentul comic pentru a elabora o adevărată ştiinţă despre om şi despre viaţă, comedia interesând în special prin contrapunctul delicat şi uneori patetic dintre Arnolphe şi Agnes. Arnolphe şi-a crescut copila „de suflet” ferită de privirile oricărei alte fiinţe, vrând să şi-o păstreze pentru sine şi să fie sigur de supunerea şi fidelitatea ei. Agnes, în schimb, încearcă să scape de această soartă şi e gata să se arunce în braţele unui soţ tânăr şi frumos. Regizorul Cristian Juncu adaptează textul lui Molière pentru vremurile noastre şi ne oferă o comedie spumoasă, beneficiind şi de o scenografie inedită, semnată de obişnuitul său colaborator, Cosmin Ardeleanu.

 Ora 20.00, Sala Teatrului de Păpuşi: „Absolut!”, după Ivan Turbincă de Ion Creangă, regia Alexandru Dabija
Spectacol pentru tineri şi adulţi (90 min)
Regia: Alexandru Dabija
Scenografia: Alexandru Dabija
Costumele: Alexandru Dabija
Distribuţia: Marcel Iureș

Marile scoli de film își învață scenariștii și regizorii să povestească. Să spună povești. Câți dintre noi au mai apucat să audă în copilărie povești spuse, nu citite? Poveștile s-au sfărâmat, s-au făcut praf și pulbere, s-au risipit în filme, texte de cântece și telenovele. Polemic și terapeutic ne încercăm puterile cu periculoasa artă a spunerii unei povești. Și nu una oarecare. E vorba despre o poveste printre personajele căreia se afla Dumnezeu, Moartea, Dracul… Oamenii care o vor asculta își vor aminti, pentru o vreme, că se poate vorbi despre lucruri mari și esențiale fără fasoane, cu umor și nepăsare. După rolurile din Creatorul de teatru, Ultima bandă a lui Krapp, Capra sau cine e Sylvia? și Acasă la tata, Marcel Iureș se întâlnește cu Ion Creangă. Pentru multă lume va fi o surpriză. Mai puțină lume va spune însă: „Era și timpul!”

Ora 21.00, pe platoul Casei de Cultură a Studenţilor –  Cimpoierii scoţieni „Reading” – Spectacol stradal Marea Britanie (20 min.)

„Vă vom prezenta o selecție de muzică scoțiană tradițională, de la marșuri la arii molcome sau dansuri vii. Am cântat într-o mulțime de țări, de la Franța la Japonia. Anul trecut, am fost selectați să cântăm în cadrul ceremoniei de închidere a Olimpiadei de la Londra, dar de asemenea cântăm în cadrul multor evenimente caritabile. Nici unul dintre membrii nu este remunerat și toți banii strânși în spectacolele noastre sunt folosiți pentru a cumpăra superbele uniforme pe care le purtăm. Trupa a fost formată în 1957 și, de atunci, a distrat publicurile într-o varietate largă de evenimente, iar acum are 26 de suflători și 14 toboșari. E o mare plăcere pentru noi să cântăm pentru voi și sperăm ca muzica noastră să vă miște.”

Ora 21.30, Casa de Cultură a Studenţilor: Ozana Barabancea & Band – concert (60 min.)

„Vă așteptăm la un spectacol variat de jazz, pop și music-hall, în care se vor prezenta diferite culori timbrale atât vocale cât și instrumentale, pornind de la simplu, ajungând la complexitate muzicală și măiestrie artistică. Vă așteptăm cu mare drag”, Ozana Barabancea.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Curier Județean

Jandarmii din Alba vor asigura măsurile de ordine și siguranță publică la evenimentele din weekend. Recomandări pentru participanți

Publicat

în

Jandarmii din Alba vor asigura măsurile de ordine și siguranță publică la evenimentele din weekend. Recomandări pentru participanți

În perioada 5-7 august 2022, efective din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean “Avram Iancu” Alba vor acționa alături de celelalte structuri ale Ministerului Afacerilor Interne pentru asigurarea și menținerea climatului de ordine și siguranță publică la manifestările care vor avea loc pe raza județului Alba.

Vor fi în atenție manifestări cultural-artistice, tradiționale și religioase precum : „Truk Tuning Art – TTA 2022” (paradă de camioane), zilnic începând cu ora 18.00, în Cetatea Alba Carolina; „Roșia Montană ALIVE” (festival de muzica, film și teatru), zilnic începând cu ora 15.00 în comuna Roșia Montană;

„Zilele Comunității Maghiare din Unirea” – în localitatea Unirea; „Descoperă Rowmania”, concurs de vâslit, începând cu ora 09.30, zona podului peste Mureș; „Poezii pe șase roți”, interval orar 16.00 – 22.00, Strada Muzeului din Cetatea Alba Carolina.

Elit - Gustul Desăvârșit

Jandarmeria Alba recomandă participanților la aceste manifestări să respecte măsurile dispuse de organizatori și forțele de ordine, să adopte un comportament civilizat, să nu se implice în conflicte de orice natură, iar dacă observă persoane care manifestă un comportament antisocial să se adreseze celei mai apropiate patrule de ordine publică.

Dacă vă aflați într-o situație dificilă sau dacă sunteți martorii săvârșirii unor fapte antisociale, solicitați ajutorul jandarmilor sibieni sau apelați numărul unic pentru apeluri de urgenţă 112.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Curier Județean

Dotări noi pentru serviciul de administrare a domeniului public din Șibot: Licitația, lansată în SEAP

Publicat

în

Dotări noi pentru serviciul de administrare a domeniului public din Șibot: Licitația, lansată în SEAP

Primăria comunei Șibot a lansat recent în Sistemul Electronic de Achiziții Publice, o licitație pentru achiziționarea unui tractor dotat cu remorcă și mașină de tăiat tufișuri și gard viu.

Valoarea totală estimată a contractului este între 388.900 lei, fără TVA.

Comuna Șibot și-a propus pe termen scurt și mediu creșterea calității serviciilor furnizate către cetățeni fapt care implică printre multe acțiuni ți activități și dotarea serviciilor publice cu echipamente și utilaje specifice pentru gestionarea domeniului public al localităților. Prezenta achiziție reprezintă o etapă importantă spre creșterea calității serviciilor publice la nivelul comunei.

Elit - Gustul Desăvârșit

Achiziționarea unui tractor dotat cu remorcă și mașină de tăiat tufișuri și gard viu are loc în contextul dorinței comunei Șibot de a îmbunătății serviciile publice furnizate către cetățeni. Comuna Șibot nu deține în acest moment un utilaj performant care să poată fi folosit de serviciile publice în vederea unor activități și munci curente pentru administrarea și îmbunătățirea spațiilor publice.

De multe ori spațiile verzi din domeniul public rămân neamenajate corespunzător deoarece primăria nu deține utilaje capabile să actioneze rapid atunci când o nevoie este identificată. Achiziționarea tractorului și a echipamentelor specifice va duce la îmbunătățirea serviciilor publice prin asigurarea administrării optime a spațiului ce reprezintă domeniul public al comunei.

Prezenta achiziție se înscrie într-o inițiativă pe termen lung a comunei Șibot de a moderniza și de a eficientiza activitatea unității administrativ teritoriale. Pe viitor comuna are în obiective digitalizarea serviciilor publice și specializarea și instruirea permanentă a personalului aflat în slujba cetățeanului.

Produse solicitate

  • TRACTOR 1 BUC
  • REMORCĂ 1 BUC
  • MAȘINA DE TĂIAT TUFIȘURI ȘI GARD VIU RETROPURTATĂ 1 BUC


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Curier Județean

Firmă arsă la buzunare pentru ca nu a astupat gropile pe o stradă din Alba Iulia. Viceprimarul Popescu: „Cine greșește, plătește”

Publicat

în

Firmă arsă la buzunare pentru ca nu a astupat gropile pe o stradă din Alba Iulia. Viceprimarul Popescu: „Cine greșește, plătește”

O firmă a fost amendată în decembrie anul trecut de polițiștii locali din Alba Iulia pentru neîndeplinirea obligației de a readuce la stadiul inițial un drum pe care s-au efectuat lucrări.

„Firmele care nu respectă legea și care le provoacă albaiulienilor disconfort vor continua să fie amendate! Le reamintesc prestatorilor de utilități care derulează lucrări în municipiul Alba Iulia că au obligația de a lăsa drumurile la stadiul inițial. Mai pe românește, așa cum le-au găsit.

Azi, o instanță de fond a dat dreptate Primăriei municipiului în cazul unei amenzi de 20.000 de lei. Amenda a fost aplicată anul trecut unei firme de către Biroul Disciplina în Construcții, din cadrul Poliției Locale. Motivul: neîndeplinirea obligației de a readuce la stadiul inițial un drum pe care s-au efectuat lucrări.

Elit - Gustul Desăvârșit

La ora actuală, la nivelul municipiului, cu precădere în cartierul Cetate, există mai multe “șantiere” care au legătură cu utilitățile publice. Așadar, anunț executanții să respecte obligațiile care le revin.

Există o vorbă care spune că „Numai cine nu muncește nu greșește”. Eu o prefer, ca viceprimar, pe aceea că „Cine greșește, plătește”. Mai ales când vine vorba de lege și de albaiulieni”, a scris viceprimarul Emil Antoniu Popescu pe facebook.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare