Rămâi conectat

Opinii - Comentarii

Astăzi, la Curtea de Apel Alba Iulia, termen de judecată pentru Toader Ignat în dosarul motorinei falsificate

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Pe lista de ședințe a Curții de Apel Alba Iulia se află astăzi dosarul în care Toader Ignat, fostul şef al complexului de vinificaţie de la Jidvei și administrator la SC “Stoian Ignat” SRL din Căpâlna de Jos este judecat pentru înșelăciune.

În acest dosar Tribunalul Alba a aplicat deja o pedeapsă de 10 ani de închisoare pentru aceeași infracțiune. Toader Ignat este acuzat că a pus în vânzare în mod ilegal combustibili de tip “M”, “P” şi “NAFTA” pe post de motorină şi benzină, prejudiciind atât bugetul statului prin neplata accizelor şi a taxelor de drum, precum şi persoanele fizice care au alimentat în mod regulat de la benzinăria din Căpâlna de Jos consecința fiind defectarea autoturismelor şi utilajelor. Valoarea prejudiciilor create este de 22 miliarde le vechi (circa 1,2 milioane EURO la cursul mediu al anilor 1999-2000 la care se face referire în dosar).

Dosarul combustibililor contrafăcuţi înregistrat la Curtea de Apel Alba Iulia în data de 20 ianuarie 2011 se află la cea de-a 28-a amânare și foarte aproape de încheiere fiind de aşteptat ca, dacă nu astăzi, cel puțin la următorul termen să se pronunţe o hotărâre în privinţa infracţiunilor săvârşite de Toader Ignat.

Reamintim că Toader Ignat execută deja o pedeapsă de 7 ani de închisoare fiind condamnat de finitiv de Judecătorii Înalltei Curți de Casație și Justiție pentru  că în fosta sa calitate de şef al complexului de vinificaţie, s-a folosit de crearea de plusuri în gestiune de 4,7 milioane euro, prin întocmirea unor evidenţe contabile duble, ţinute pe caiete păstrate la gestionarii de încredere şi de livrarea de mărfuri fără documente pentru obținerea unor foloase materiale.

CITEȘTE ȘI: TOADER IGNAT, CONDAMNAT LA 17 ANI DE ÎNCHISOARE ÎN DOUĂ DOSARE PENALE


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Opinii - Comentarii

Opinii - Comentarii

Un tânăr din Alba participă la SERP Conf 2024, cel mai mare eveniment de SEO din Europa Centrala si de Est

Unirea Ziarul

Publicat

în

Un tânăr din Alba participă la SERP Conf 2024, cel mai mare eveniment de SEO din Europa Centrala si de Est. Ce discută profesioniștii în optimizarea pentru motoarele de căutare Iulian Ghișoiu, un tânăr din Sebeș, pasionat de SEO, fondator și general manager al TargetWeb, una dintre cele mai puternice agenții de Search Engine Optimization […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea