Rămâi conectat

Politică Administrație

Astăzi, în dezbatere la Prefectura Alba: Asistența medicală de specialitate în ambulatoriu și modul cum s-au acordat ajutoarele de încălzire

Ziarul Unirea

Publicat

în

subprefect MurgLa sediul Prefecturii Alba a avut loc joi, ședința comitetului Consultativ de Dialog Civic pentru Problemele Persoanelor Vârstnice, reuniune cuprinsă în programul de activități pentru luna mai a.c, prezidată de subprefectul județului Cornel Murg.

Potrivit dlui Murg, pe ordinea de zi a sedintei au fost supuse dezbaterii doua teme de interes public si anume: 1. Asistenta medicala de specialitate in ambulatoriu pentru specialitati clinice si de recuperare medicala -pachetul de servicii de baza si conditiile in care se acorda acestea de catre medicii specialisti –raport prezentat de Mirela Nicoleta Velicea, cons. Jur.la Casa de Asigurari de sanatate Alba;  2. Analiza modului de acordare a ajutorului pentru incalzirea locuintei in perioada sezonului rece noiembrie 2013-martie 2014 –raportor Flaviu Cozuc, director executiv –Agentia Judeteana pentru plati si Inspectie Sociala Alba.

Din paleta de probleme existente la primul punct de pe ordinea de zi s-au facut referiri la consultatia medicala de specialitate, serviciile medicale –cura de tratament, proceduri incluse, dupa caz, in cura de tratament, lista cuprinzand afectiunile confirmate care permit prezentarea direct la medicul de specialitate din ambulatoriul de specialitate, precum si lista afectiunilor cronice pentru care se organizeaza evidenta distincta la nivelul medicului de familie, medicului de specialitate din ambulatoriu.

In acelasi cadru s-a discutat pe marginea raportului prezentat de directorul AJPIS Alba, Flaviu Cozuc, o analiza obiectiva cu privire la preocuparile Guvernului Romaniei privind protectia sociala pentru cele mai defavorizate segmente ale populatiei si pentru preintampinarea acumularii de datorii la furnizorii de energie termica si gaze naturale. Un bilant pe acest palier arata ca in perioada noiembrie 2013-martie 2014 in judetul Alba s-au acordat ajutoare de incalzire la peste 60.000 de persoane, sumele platite cu titlul de ajutor pentru incalzirea locuintei in sezonul rece se ridica la 3.507.540 lei.

Pentru beneficiarii de venit minim garantat, plata ajutorului pentru incalzirea locuintei a fost facuta din bugetul local de catre fiecare primarie din judet, suma platita cu acest titlu fiind de 680.340 lei.

Potrivit subprefectului Cornel Murg, urmatoarea reuniune a Comitetului Consultativ va avea loc luna viitoare la Ocna Mures.

Constantin PREDESCU


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

FOTO | Municipiul Alba Iulia – Diploma Europeană, prima distincție a Premiului Europa, pentru implicare activă și calitativă în promovarea idealului european

Ziarul Unirea

Publicat

în

Municipiul Alba Iulia – Diploma Europeană, prima distincție a Premiului Europa, pentru implicare activă și calitativă în promovarea idealului european O nouă recunoaștere europeană pentru Alba Iulia: Consiliul Europei ne-a oferit Diploma Europeană, prima distincție a Premiului Europa! Citește și: FOTO | Lucrările pentru o nouă parcare în municipiul Alba Iulia, aproape finalizate. Câte locuri […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea