ASTĂZI: ”Fiii satului”, la Trâmpoiele – Zlatna. Slujbe religioase, spectacol folcloric, ”diplome de aur” și horă țărănească. Programul

trampoieleȘi în acest an ”Fiii satului” vor fi serbați la Trâmpoiele – Zlatna. Serbarea va avea loc duminică, 4 septembrie, iar programul include slujbe religioase, un spectacol folcloric, o ceremonie de acordare a diplomelor de aur celor care au împlinit 50 de ani de căsătorie și o horă țărănească.  Evenimentul este organizat de Parohia Ortodoxă Română Trâmpoiele.

Pe data de 4 septembrie 2016 se deschid “porțile” bucuriei la Trâmpoiele-Zlatna, prin cea de-a patra ediție a manifestării ”FIII SATULUI”. De aceea vă așteptăm cu drag la sărbătoarea noastră”, transmite preotul paroh Ovidiu Mircea Truță.

ELIT

Prima ediție a acestei sărbători avut loc în 2013, cu ocazia instalării preotului Ovidiu Mircea Truţă. În decursul acestor ani, preotul Truță a confirmat proverbul românesc “Omul sfinţeşte locul”, reușind să închege în jurul său întreaga comunitate, atât la bine, dar mai ales atunci când a fost nevoie de întrajutorare frățească. După asfaltarea drumului, pe fonduri europene, în 2013, accesul localnicilor înspre propriile locuințe a devenit mai facil, iar turiștii străbat mai des zona.

trampoaieleSărbătoarea de duminică se va desfășura după următorul program:

Mihail David - 2020

Ora 8.30 – Utrenia

Ora 9.30 – Sfânta Liturghie

Ora 11.30 – Parastas pentru fiii satului adormiți

Ora 11.45 – Taina Sfântului Maslu de obște

Ora 13.30  – Spectacol folcloric

Ora 16.30 – Acordarea Diplomelor de Aur la împlinirea celor 50 de ani de căsătorie

Ora 17.00 – Horă țărănească

Invitați: Eugen Mihăilă, Gabriel Bucur, Ionel Brătian, Aurelian Plăcinta, Ghiță Hendrea, Dani Jit, Andrei Haneș, Cătălin Zderea, Adelin Oneț, Verdeș Carina Ioana; Ansamblul 6o Plus Alba Iulia, Ansamblul Căminului Cultural Almașu Mare, Călușarii de la Valea Mică, Călușarii de la Trâmpoiele.

Spectacolul va fi acompaniat de Orchestra ”Nică și Romică Porac”, iar hora în aer liber va fi susținută de orchestra condusă de Ghiță Hendrea. (A.M.)

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

1 comentariu

SAFGYUIA 5 septembrie 2016 at 0:42

Ha ha

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...