Rămâi conectat

Ştirea zilei

ASTĂZI| Evaluare Națională 2021: Elevii de clasa a VI-a susțin a doua probă, la Matematică și Științe ale Naturii

Ziarul Unirea

Publicat

în

Astăzi, 13 mai, elevii claselor a VI-a vor susține proba de Matematică și Științe ale Naturii, în cadrul Evaluării Naționale. Probele de examen durează timp de o oră, iar modelul testelor este asemănător al evaluărilor internaționale.

Rezultatele copiilor la evaluarea de la clasa a VI-a nu vor fi trecute în catalog, nici nu vor fi făcute publice, ci vor fi comunicate fiecărui părinte în parte de către profesorul diriginte. Evaluarea de anul acesta va servi un rol important pentru a înțelege care este nivelul pierderilor generate de peste un an de pandemie în care școala online a alternat cu cea în format fizic.

Calendar Evaluarea Națională pentru clasa a VI-a 2021

12 mai 2021: Limbă şi comunicare
13 mai 2021: Matematică şi Ştiinţe ale naturii

Corectarea testelor, în cel mult 7 zile. Rezultatele la Evaluare nu se afișează

Testele sunt elaborate de Centrul Național Pentru Politici și Evaluare în Educație (CNPEE) și au un nivel mediu de dificultate. Durata alocată rezolvării testelor este de 30 de minute pentru fiecare test administrat la clasa a II-a, respectiv de 60 de minute pentru fiecare test administrat la clasele a IV-a și a VI-a. Corectarea testelor se va face în școli în cel mult 7 zile de la data susținerii ultimului test, infomează Mediafax.

Ministerul anunță că rezultatele individuale obținute la aceste evaluări nu se afișează, nu se comunică public și nu se înregistrează în catalogul clasei. Acestea vor fi valorificate strict la nivelul școlii prin elaborarea planurilor individualizate de învățare, acolo unde este cazul, și prin informarea elevilor și a părinților.

Citește și: Calendar EVALUARE NAȚIONALĂ clasele a II-a, a IV-a și a VI-a. Examenele vor începe în lunile APRILIE și MAI

Evaluările Naționale de la a II-a, a IV-a și a VI-a nu au fost organizate anul trecut din cauza pandemiei de coronavirus. Amintim că pentru aproximativ două luni de zile, din martie până în mai, în 2020 a fost stare de urgență pe tot teritoriul țării, toți copiii au stat acasă și au început școala online, iar testele, simulările și examenele naționale au fost suspendate în primăvara anului trecut.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Carduri de energie 2024: Valabilitatea, prelungită. Expiră la 31 mai

Unirea Ziarul

Publicat

în

Carduri de energie 2024: Valabilitatea a fost prelungită. Expiră la 31 mai Valabilitatea cardurilor de energie a fost prelungită, astfel că românii mai pot face plăţi reduse ale facturilor. Aceasta este una dintre cele mai importante măsuri sociale decontate anul trecut din fonduri europene, de care beneficiază 2,8 milioane de locuințe. Pentru că 1,1 milioane […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea