Rămâi conectat

Curier Județean

Astăzi, de Ziua Europeană a Justiţiei Civile, ”Uși Deschise” la Tribunalul Alba și Judecătoria Alba Iulia

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

La data de 25 octombrie a fiecărui an, în întreaga Europă este sărbătorită Ziua Europeană a Justiţiei Civile, iniţiativă comună a Consiliului Europei şi a Comisiei Europene, eveniment prin care justiţia este adusă în atenţia publicului european. Scopul acestui eveniment este acela de a apropia justiţia de cetăţeni, îngăduind acestora să-i înţeleagă mai bine mecanismele, precum şi de a-i ajuta să fie mai bine informaţi despre drepturile lor şi modalitatea de funcţionare a justiţiei de zi cu zi.

tribunalul albaTribunalul Alba şi Judecătoria Alba Iulia organizează marţi 25 octombrie 2016 la sediul din Alba Iulia Str. Iuliu Maniu nr.24, manifestarea anuală intitulată „Ziua Uşilor Deschise”.

Conducerea instanţelor invită pe toţi cetăţenii interesaţi (elevi, studenţi, justiţiabili, reprezentanţi ai societăţii civile), în intervalul orar 12-13 să participe la acest eveniment. Cu această ocazie vor putea să afle mai multe informaţii despre funcţionarea sistemului judiciar, în special date concrete despre circuitul unui dosar şi etapele procesuale ce se parcurg până la soluţionarea unei cauze, reguli de conduită în instanţă, cariera juridică, condiţiile în care lucrează judecătorii şi personalul auxiliar, ori alte aspecte relevante privind actul de justiţie.

Agenda manifestării mai cuprinde vizitarea compartimentelor din cadrul instanţelor, în special cele destinate relaţiei cu publicul, vizualizarea modului în care funcţionează programul informatizat ECRIS, prezentarea modalităţilor în care se pot obţine informaţii de pe Portalul instanţelor şi Info-chioşc, prezentarea unor date statistice relevante din activitatea celor două instanţe precum şi distribuirea de broşuri informative participanţilor la manifestare. Persoanele interesate se pot prezenta în ziua respectivă, în intervalul orar amintit, cu un act de identitate .


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Incendiu la un autotursim, pe autostrada A10, sensul Turda-Aiud. Intervin pompierii

Unirea Ziarul

Publicat

în

Incendiu la un autotursim, pe autostrada A10, sensul Turda-Aiud. Intervin pompierii Detașamentul de pompieri Aiud intervine pentru localizarea și stingerea unui incendiu izbucnit la un autoturism pe autostrada A10, km 53, sens Turda Aiud. În acest moment intervin pompierii pentru stingerea incendiului cu o autospecială și o ambulanță. Secțiune Știri sub articolul principal Urmăriți Ziarul […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea