Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Opinii - Comentarii

Astăzi, creștinii ortodocși pomenesc Zămislirea Sfintei Fecioare Maria

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Astăzi, Biserica Ortodoxă face pomenirea veștii date de înger Sfintei Ana, mama Maicii Domnului, pe care a înștiințat-o despre sfânta zămislire a Preacuratei Maici a lui Hristos.

zamislirea-sfintei-fecioareMaica Domnului a fost zămislită și născută în chip firesc de părinții săi, Sfinții Ioachim și Ana, care atât au plăcut lui Dumnezeu, încât au fost învredniciți la o vârstă înaintată și după o viață sfântă și neîncetate rugăciuni să fie născătorii Fecioarei celei fără de prihană.

Sfinții Ioachim și Ana au fost lipsiți de copii până la vremea bătrâneții, când Arhanghelul Gavriil s-a pogorât la fiecare dintre ei, binevestindu-le zămislirea Fecioarei Maria. Din dragoste pentru oameni, Dumnezeu a făcut roditor pântecele sterp al Anei, care la vremea rânduită a născut prunc de parte femeiască, pe Sfântă Fecioară Maria.

CITEȘTE ȘI: MESAJE de CRACIUN. Texte frumoase cu URARI şi FELICITARI de Sărbători pe care le puteţi trimite celor dragi

Sfinții Părinți Ioachim și Ana nu ar fi primit un dar ca acesta dacă nu ar fi prisosit dreptatea și sfințenia lor mai mult decât a altora. Căci li s-a dat fiica cea mai sfântă decât toți sfinții și decât heruvimii mai cinstită, care mai mult decât toți a plăcut lui Dumnezeu.

Astăzi este pomenită și Sfânta Prorociță Ana, mama Prorocului Samuel. Pentru că nu putea să nască copii, în urma rugăciunilor fierbinți, a primit de la Dumnezeu vindecare și l-a născut pe Samuel, pe care din pruncie l-a închinat lui Iahve, ducându-l să viețuiască la cortul Domnului, sub povățuirea preotului Eli. Samuel a fost chemat la prorocie încă din copilărie, mai târziu făcându-se povățuitor al neamului său.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Opinii - Comentarii

Opinii - Comentarii

MESAJE DE PASTELE ORTODOX 2023. URARI și FELICITARI frumoase de Învierea Domnului

Ziarul Unirea

Publicat

în

MESAJE DE PASTE FERICIT ORTODOX 2024 • MESAJE de PASTE • URARI de PASTE • FELICITARI de PASTE ziarulunirea.ro vă oferă o colecție a celor mai frumoase urări și felicitări de Învierea Domnului: MESAJE DE PASTE Învierea Domnului să-ți umple sufletul de lumină, ochii de lacrimile bucuriei, mintea de gânduri frumoase și inima de iubire! […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea