Rămâi conectat

Curier Județean

ASTĂZI: Atelier de parenting BebeBiblioteca, la Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba. Tema – Recompensa și pedeapsa. Cât oferim copiilor din fiecare?

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba vă invită marți, 28 ianuarie 2020, începând cu ora 17,00, la Sala de Lectură, la prima întâlnire din acest an din cadrul atelierului de parenting BebeBiblioteca, coordonat de psihologul Adina Drimbe.

Inițiat în 2019, proiectul BebeBiblioteca s-a dovedit a fi unul de mare succes în rândul publicului, temele propuse în cadrul întâlnirilor lunare având ca scop promovarea literaturii de specialitate regăsită în colecțiile bibliotecii și oferirea de suport părinților sau viitorilor părinți, în demersul creșterii și educației celor mici.

Tema stabilită pentru luna ianuarie este una cât se poate de provocatoare – „ Recompensa și pedeapsa. Cât oferim copiilor din fiecare?”. În cadrul atelierului, participanților li se oferă recomandări de lectură, liste bibliografice tematice, carte de specialitate pentru împrumut, precum și informații specializate și sfaturi practice privind dezvoltarea corectă și armonioasă a copilului. De asemenea, cei prezenți pot identifica motivele care cauzează comportamentele inadecvate, dar și cele mai bune abordări pentru soluționarea lor, se pot familiariza cu tehnicile și instrumentele utile pentru a obține cooperarea copiilor și pentru a clădi o relație bazată pe empatie și respect între părinte și copil.

Astfel, într-un spațiu al lecturii publicul are ocazia să discute şi să dezbată pe marginea unor cărţi aflate în colecţiile bibliotecii, propuse pentru această temă, dintre care amintim: Ajută-ţi copilul să devină independent de G. Hines și A. Baverstock, De ce nu ascultă copiii de M. Kiel-Hinrichsen, Cum să creşti un copil sigur de sine: parentajul bazat pe Cercul Siguranţei de K. Hoffman, G. Cooper și B. Powell.

Proiectul este organizat de Consiliul Județean Alba și Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba și face parte din Programul – 1. USERS/ 1.14 BebeBiblioteca /Proiect de management 2017-2020.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

FOTO Motocicliștii ”Lupii Sigidavei” din Cugir, acțiune de ecologizare pe Râul Mare, Râul Mic și Valea Grușerii: ”De la an la an tot mai puțin gunoie”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Motocicliștii ”Lupii Sigidavei” din Cugir, acțiune de ecologizare pe Râul Mare, Râul Mic și Valea Grușerii: ”De la an la an tot mai puțin gunoie” Motocicliștii ”Lupii Sigidavei” din Cugir au organizat duminică, 21 aprilie 2024, o nouă acțiune de ecologizare, în mai multe zone din oraș. Spre surprinderea bikerilor, în zonele pe care aceștia […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea