Rămâi conectat

Actualitate

ASTĂZI| A doua sesiune de înscriere în cadrul Programelor Rabla Clasic şi Rabla Plus pentru persoane fizice, juridice şi primării începe

Suciu Andra-Ioana

Publicat

în

A doua sesiune de înscriere în cadrul Programelor Rabla Clasic şi Rabla Plus pentru persoane fizice, juridice şi primării începe la 1 septembrie

Începând cu data de 1 septembrie, a doua sesiune de înscriere pentru persoane fizice, juridice și unități administrativ-teritoriale (UAT-uri) în cadrul Programelor Rabla Clasic și Rabla Plus este disponibilă. Această sesiune se va desfășura în intervalul 1 septembrie – 30 noiembrie. Bugetul alocat Programului Rabla Clasic pentru această etapă este de 222.457.000 de lei, iar pentru Programul Rabla Plus, bugetul alocat este de 272.468.500 de lei.

Administrația Fondului pentru Mediu organizează această sesiune de înscriere pentru a stimula înnoirea Parcului auto național și a reducerii emisiilor de gaze cu efect de seră în transporturi. Prin promovarea vehiculelor de transport rutier nepoluante și eficiente din punct de vedere energetic în perioada 2020-2024.

În cadrul Programului Rabla Clasic, suma alocată pentru fiecare categorie este:

  • Persoane juridice: 53.000.000 lei;
  • Persoane fizice: 159.457.000 lei;
  • UAT-uri și instituții publice: 10.000.000 lei.

Pentru Programul Rabla Plus, alocarea este:

  • Persoane juridice: 83.468.500 lei;
  • Persoane fizice: 155.000.000 lei;
  • UAT-uri și instituții publice: 34.000.000 lei.

Acestă sesiune se va desfășura în limita bugetelor alocate. Mai multe detalii privind calendarul și sumele alocate pentru fiecare categorie se pot găsi pe site-ul AFM.

În Programul Rabla Clasic, prima de casare este de 7.000 lei, sau 10.000 lei pentru predarea a două autovehicule uzate. Aceasta se aplică autovehiculelor noi, cu excepția motocicletelor, care generează maxim 155 g CO2/km în sistemul WLTP. De asemenea, ecobonusuri suplimentare sunt disponibile pentru autovehiculele cu emisii reduse.

În cadrul Programului Rabla Plus, se acordă ecotichet la achiziționarea unui autovehicul electric sau hibrid, în schimbul predării cel puțin unui autovehicul uzat. Instituțiile publice și unitățile administrative-teritoriale beneficiază și ele de ecotichet.

Notele de înscriere au o valabilitate de 120 de zile, în timpul cărora beneficiarii vor efectua procedurile necesare pentru achiziția autovehiculelor noi. Detalii suplimentare pot fi obținute din cadrul Programelor Rabla Clasic și Rabla Plus de pe site-ul AFM.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Aproape jumătate dintre joburile scoase în piață aparțin angajatorilor mici și foarte mici

Unirea Ziarul

Publicat

în

Aproape jumătate dintre joburile scoase în piață aparțin angajatorilor mici și foarte mici Aproape 7.500 de companii mici şi foarte mici, cu cel mult 50 de angajaţi, au scos în piaţă mai mult de 50.000 de joburi de la începutul anului şi până acum, potrivit unei platforme de recrutare. Raportat la cele 120.000 de joburi […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea