Rămâi conectat

Politică Administrație

Astăzi, 20 noiembrie 2018, clopotele bisericilor românești din județul Alba vor bate de 100 de ori, simultan

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Astăzi, 20 noiembrie 2018, clopotele bisericilor românești din județul Alba vor bate de 100 de ori, simultan!

Potrivit unei adrese înaintate primăriilor din județ de către Consiliul Județean Alba, în semn de omagiu și respect, pe frontispiciul primăriilor din toate comunele, orașele și municipiile județului Alba ar urma să se monteze câte o placă omagială, spre amintirea gloriei în veac a celor ce au contribuit la împlinirea idealului națiunii noastre.

Citește și: Program 1 Decembrie

Cu acest prilej, în data de 20 noiembrie, la ora 16.00, se va organiza un moment solemn. Într-un cadru ceremonios se vor dezveli plăcile omagiale, iar clopotele bisericilor românești vor bate de 100 de ori, simultan, în fiecare comună, oraș și municipiu al județului Alba. Plăcile omagiale au fost realizate de CJ Alba, și vor fi puse la dispoziția primarilor din județ.

Demersul face parte din proiectul ”Patria recunoscătoare” al Consiliului Județean Alba, unul de profund respect, ce își propune omagierea în Anul Centenar a reprezentanților cercurilor electorale, ai breslelor, reuniunilor, cultelor bisericești, gărzilor naționale, presei și românilor de rând, convocați prin manifestul din 20 noiembrie 1918, ce au contribuit la unirea Transilvaniei cu România.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comunicat de presă: Corneliu Dan Olar a vizitat mai multe localități din Țara Moților cu autobuzul AUR

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Dan Olar a vizitat mai multe localități din Țara Moților cu autobuzul AUR Corneliu Dan Olar, candidatul partidului AUR pentru președinția Consiliului Județean Alba, a plecat marți, 23 aprilie, prin inima Țării Moților dorind să poarte dialog cu moții și să împărtășească viziunea sa pentru un viitor mai bun. Încă din zorii zilei, Olar […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea