Astăzi: 10 containere modulare de locuit, predate către familiile din Sânmiclăuș, afectate de viitura de marți

Astăzi, 26.06.2020, în jurul orei 11.30 – 12.00, în localitatea Sânmiclăuș, comuna Șona urmeaza sa fie predate containerele modulare pentru locuit către persoanele a caror locuinte au fost afectate de viitura produsa in data de 23.06.2020.

Containerele au fost repartizate ca urmare a solicitarii adresată de prefectul judetului Alba președintelui Administrației Naționale a Rezervelor de Stat și Probleme Speciale.

ELIT

La nivelul judetului Alba au fost repartizate un numar de 10 containere – locuinte modulare. Fiecare container – locuinta modulara dispune de 4 paturi cu cazarmament aferent, aragaz cu butelie pe GPL, etc.

Predarea containerelor catre persoanele care au solicitat asigurarea nevoilor de cazare se face in prezenta prefectului jud. Alba – dl. Nicolae Albu, a președintelui Consiliului județean Alba – dl. Ion Dumitrel, a reprezentantului ANRSPS Alba – lt.col. Butuza Gabriel, a reprezentantului ISU Alba – lt.col. Costea Ovidiu precum si a reprezentantilor primariei comunei Șona.

Mihail David - 2020

De asemenea, la fata locului se afla pompieri din cadrul ISU Alba si militari din cadrul Batalionului 136 Geniu pentru sprijinirea activitatii de relocare a respectivelor persoane.

Reamintim ca in ultimele zile la nivelul judetului Alba, s-au înregistrat efecte o serie de efecte negative generate de inundatii, bilanțul la nivelul judetului prezentându-se astfel:

– 3 persoane salvate cu ajutorul barcilor pneumatice, printre care s-a numarat și un copil în varsta de doar 9 luni;
– 32 persoane sinistrate pentru care s-a asigurat cazarea de către autoritățiile locale;
– 5 case distruse / avariate;
– 8 animale evacuate din calea apelor;
– 28 de autoturisme avariate;
– 185 de case și/sau gospodarii cetățenești inundate;
– 13 obiective economice inundate;
– 21 poduri sau podețe avariate / colmatate.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...