Rămâi conectat

Ştirea zilei

„Ăsta mi-o dat numa’ un milion şi (…) îmi plătesc taxi înapoi din ei”

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Faptele celor 22 de inculpaţi din dosarul „Prostituate pentru VIP-uri” sunt descrise cu lux de amănunte în cele 185 de pagini ale rechizitoriului ce însoţeşte dosarul aflat acum în faza judecăţii de fond la Tribunalul Alba. Sute de interceptări ale convorbirilor telefonice, filaje, planşe fotografice, testări poligraf toate pentru a proba unele dintre cele mai grave fapte prevăzute de Codul Penal – instigare şi constituire de grup infracţional organizat, trafic de persoane, trafic de minori, şantaj, tâlhărie, lipsire de libertate în mod ilegal, distrugere, proxenetism. Faptele investigate şi descrise de procurorii de la DIICOT Alba surprind o lume desprinsă parcă din filme: recuperări tocmite în numele uneia dintre cele mai prospere firme de construcţii din Transilvania de un fost ofiţer SRI şi SIE, fete minore luate din curtea şcolii, drogate şi puse să se prostitueze, minore servite pe tavă unor clienţi italieni, tinere plasate unor directori de instituţii şi oameni de afaceri din Alba Iulia şi Bucureşti, funcţionari publici plecaţi la „fetiţe” în timpul programului (a căror nume nu pot fi însă făcute publice întrucât au doar calitatea de clienţi, cel mult martori în dosar şi nu de învinuiţi). Potrivit rechizitoriului cheltuielile judiciare în acest caz se ridică la nici mai mult nici mai puţin, de 476.000 lei (4,7 miliarde lei vechi), cheltuieli ce vor trebui suportate de inculpaţi. Nouă dintre ei – Teodor Şchiop zis “Puşcărie”, Antoniu Gabriel Bakai, Ioan Roşca zis “Joni”, Sergiu Cândea zis “Sega”, Ioan Decean zis “Nicu”, Claudiu Vulpe zis “Fox”, George Dura zis “Dragonu”, Adrian Bălan zis “Bălănel”, Marius Darius Câmpean se află în stare de arest preventiv încă din octombrie 2010, iar pe numele lui Raul Nicolae Hancheş zis Pricu şi a soţiei sale Geanina există mandate de urmărire internaţionale. Restul sunt cercetaţi în prezent în stare de libertate. Printre aceştia din urmă se numără şi oamenii de afaceri italieni Luca Anversa şi Gigi Saviato.
l”Îmi vine să mă duc să-l lovesc cu ceva în cap!”
Una dintre transcrierile interceptărilor telefonice surprinde pânda unei victime din Sebeş, pe care membrii grupării coordonate de Teodor Şchiop trebuia să o sperie pentru a înapoia o anumită sumă de bani unor clienţi. „Antoniu Bakai către Nicolae Decean: Îl vezi bă?; Decean: Ie mă, îi tot acolo; Bakai: Ce morţii mă-sii face?; Decean: Ce p… mea, îmi vine să mă duc să-l lovesc în cap. Mere la ocazie, hai repede că şi pe acolo-i loc. Băgat în maşină în p… mea! Fugi că deja îi aproape de pod că fuge fraierul, vezi că fuge”.
l”Ăsta mi-o dat numa’ 1 milion şi, în puii mei, îmi plătesc taxi înapoi din ei”
În total au fost indentificate 10 fete care practicau prostituţia în favoarea grupării dintre care 5 minore, cea mai tânără în vârstă de 15 ani. Potrivit declaraţiilor unora dintre fetele trimise la produs, cel mai adesea acestea erau transportate de membrii grupării la o pensiune din Gârbova de Sebeş pentru clienţi italieni veniţi la vânătoare. Alte locaţii erau restaurante dar şi moteluri şi hoteluri din Alba Iulia, Vinţu de Jos, Pianu de Sus. Pentru serviciile prestate acestea primeau în jur de 100 de euro de la italieni însă cu alţi clienţi mergeau şi pentru 1 milion de lei vechi. Cea mai mare parte a banilor mergeau la proxeneţii lor. Una dintre discuţiile surprinse între Teodor Şchiop şi un camarad al său, Sergiu Cândea – Şchiop: „Băi, auzi, nu mai mere pe 1 milion. Fără 2 milioane nu mai mere deloc”, după ce una dintre fete i s-a plâns că de-abia îi ajung banii de taxi pentru a se întoarce de la client: „Ăsta mi-o dat numa’ 1 milion şi, în puii mei, îmi plătesc taxi înapoi din ei”.
l”Tre’ să mergi cu treabă urgent. Dă-mi bip când ieşi în pauză să vin după tine”
Unele fete erau racolate şi trimise să practice prostituţia chiar din curtea şcolii, aşa cum reiese dintr-un sms trimis de Teodor Şchiop uneia dintre ele: „Puiule vin după tine imediat. Că tre’ să mergi cu treabă urgent sus la Gârbova. Te sărut dulce. Dă-mi bip când ieşi în pauză”. În acelaşi timp procurorii au reţinut că un alt inculpat din dosar, George Dura zis „Dragonu'” a recrutat în scopul exploatării sexuale 4 fete minore, sub pretextul că le iubeşte şi apoi le-a plasat pentru a întreţine relaţii sexuale contra cost, majoritatea fiind drogate. „După ce întreţinea relaţii sexuale cu mine, George mă dădea şi celorlalţi băieţi cu care întreţineam relaţii sexuale. Menţionez că după ce consumam etnobotanice intram într-o stare de fericire, de nepăsare”, a declarat una dintre victimele lui Dura, în timp ce alta a spus „Cea mai mare dorinţă a mea e să nu-l fi cunoscut pe George”. Majoritatea fetelor au abandonat şcoala şi au în continuare nevoie de consiliere psihologică.
lSoţia lui Pricu către Pricu: „Merg şi cu 2-3 în cameră, că dacă tot îs curvă măcar să fiu”
Numele lui Raul Hancheş fost Rus zis Pricu şi al soţiei sale Geanina sunt prezente în acest dosar în primul rând din cauză că au racolat şi au obligat mai multe fete din Alba să meargă la produs în străinătate. Pricu chiar a luat legătura cu Teodor Şchiop căruia i-a spus că are nevoie de mai multe fete aflate sub protecţia sa pentru a le duce să practice prostituţia peste hotare. Pe unele le-a şantajat şi le-a ameninţat, împrăştiind prin oraş şi pe internet poze făcute în timp ce întreţinea relaţii sexuale cu ele. Una dintre victimele sale a avut nevoie de îngrijiri psihiatrice după ce s-a întors de la prostituţie, ca urmare a exploatării ei. De altfel, procurorii au stabilit că proxenetismul este principala sursă de venit a lui Raul Hancheş care primea bani de pe urma prostituţiei chiar şi de la soţia sa. Faptul că aceasta practica prostituţia reiese dintr-o conversaţie între cei doi purtată pe messenger – „Geanina Hancheş: Azi, ştii, am prins anal şi am făcut; Pricu: haaa???????? păi cum a fost?; Geanina: ok, păi fac dacă fac şi din plăcere, lasă să fac şi pentru bani, da’ nu mai am treabă, merg şi cu 2-3 în cameră, că dacă tot îs curvă măcar să fiu”. De pe urma activităţii ei Geanina Hancheş i-a trimis soţului său 3.900 de euro şi 8200 USD din Austria şi Germania.
Ioana PITICARIU
*


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO | Mark Hancheș, mândria Școlii Gimnaziale Ciugud: A luat 10 la matematică, la Evaluarea Națională 2024 și vrea să studieze matematică-informatică la HCC

Ziarul Unirea

Publicat

în

Mark Hancheș, mândria Școlii Gimnaziale Ciugud: A luat 10 la matematică, la Evaluarea Națională 2024 și vrea să studieze matematică-informatică la HCC Mark Hancheș este mândria Școlii Gimnaziale Ciugud. Tânărul a luat 10 la matematică la Evaluarea Națională 2024 și vrea să studieze mai departe matematică-informatică la HCC. Citește și: FOTO | Țupu Miruna și […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea