Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

Asociere între Primăria Alba Iulia și CJ Alba pentru achiziționarea unui microbuz electric pentru transportul elevilor Colegiului Tehnic „Dorin Pavel”. Proiectul pe masa consilierilor locali

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Asociere între Primăria Alba Iulia și CJ Alba pentru achiziționarea unui microbuz electric pentru transportul elevilor Colegiului Tehnic „Dorin Pavel”. Proiectul pe masa consilierilor locali

Consilierii locali din Alba Iulia vor avea de aprobat în ședința extraordinară din 23 iunie 2023, un parteneriat între Consiliul Județean Alba și Primăria Alba Iulia, pentru achiziționarea unui microbuz electric pentru transportul elevilor Colegiului Tehnic „Dorin Pavel”.

Consiliul Județean Alba intenționează să depună o cerere de finanțare în cadrul Apelului de proiecte Microbuze electrice pentru elevi, în vederea îmbunătățirii condițiilor de transport a elevilor din zonele slab deservite din județul Alba, prin furnizarea de microbuze electrice școlare, prietenoase cu mediul și cu un consum redus de energie.

Microbuzele electrice ce vor fi achiziționate prin acest apel se vor repartiza prin aplicarea de către fiecare consiliu județean a criteriilor de prioritizare descrise în ghid. Municipiul Alba Iulia este localitate eligibilă, în urma analizei de nevoi efectuată de către Inspectoratul Școlar Județean Alba.

În acest sens, este necesară aprobarea unei hotărâri a Consiliului Local Alba Iulia, prin care să se aprobe delegarea către Unitatea Administrativ Teritorială Județul Alba și asocierea în vederea depunerii spre finanțare a proiectului cu titlul ”Microbuze electrice pentru elevii din județul Alba”, în cadrul apelului de proiecte Microbuze electrice pentru elevi, din cadrul PNRR/C15 Educație, Reforma 6, Investiția 10-Dezvoltarea rețelei de școli verzi și achiziționarea de microbuze verzi.

Hotărârea va include, anexat, și un Acord de parteneriat. Hotărârea Consiliului Local Alba Iulia și Acordul de parteneriat sunt necesare a fi depuse odată cu cererea de finanțare a proiectului, alături de alte documente obligatorii. Termenul de închidere a apelului de proiecte este 30 iunie 2023.

Proiectul va avea ca rezultat pentru Municipiul Alba Iulia achiziționarea unui microbuz electric destinat transportului elevilor Colegiului Tehnic „Dorin Pavel”. În acest sens, Municipiul Alba Iulia va efectua toate demersurile și va asigura resursele financiare pentru amplasarea unei stații de încărcare electrice în localitate, nu mai târziu de data 31 decembrie 2024.

Municipiul Alba Iulia va asigura de asemenea, pe o durată de minimum 4 ani, a resursei umane (șofer) pentru microbuzul electric achiziționat, costurile de reparații și întreținere a microbuzului, precum și costurile de alimentare.

De asemenea, administrația locală se va asigura că dispune de capacitate de conectare la rețeaua de curent electric a școlii/a UAT-ului, în localitatea pentru care se cere microbuz electric, în cazul în care în localitatea respectivă nu există deja o stație de încărcare funcțională;

Totodată, primăria va asigura amplasarea unei stații de încărcare în localitatea pentru care se solicită microbuz electric, nu mai târziu de data 31 decembrie 2024, în cazul în care în localitatea respectivă nu există o stație de încărcare funcțională, amplasată în loc public;

Se vor asigura din bugetul local al Municipiului Alba Iulia cheltuielile neeligibile, aferente microbuzului achiziționat pentru UAT Municipiul Alba Iulia, care pot apărea pe durata implementării și/sau sustenabilității proiectului.

La finalizarea perioadei de implementare a proiectului, Unitatea Administrativ Teritorială Municipiul Alba Iulia preia, cu titlul gratuit, dreptul de proprietate asupra bunurilor achiziționate (microbuz electrice) cu scopul utilizării acestuia pentru transportul elevilor la școală.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

MESAJE cu URARI și FELICITARI de Florii 2024: Trimite un mesaj prin SMS persoanelor care își serbează onomastica

Ziarul Unirea

Publicat

în

MESAJE de FLORII • URARI de Florii și FELICITARI de Florii 2024: Mesaj de Florii prin SMS persoanelor care își serbează onomastica Credincioșii sărbătoresc duminică, Floriile, ocazie cu care le poți trimite un mesaj, o urare, o felicitare, persoanelor care își serbează onomastica. Duminica Floriilor (sau Floriile) este o sărbătoare creștină fără dată exactă, comemorată […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea