Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

Asociația SM SPEROMAX Alba: Aplicație destinată persoanelor cu dizabilități

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Utilizarea telefonului mobil sau a tabletei, de către persoanele care, dintr-un motiv sau altul, nu își pot folosi mâinile, era imposibilă. Asta până acum, când Fundația Vodafone România a lansat, în premieră pe plan local, EVA Facial Mouse, prima aplicație care le permite persoanelor cu dizabilități neuromotorii sau imobilizate să folosească telefoanele mobile și tabletele. Dispozitivele care au această aplicație instalată pot fi manevrate cu ajutorul privirii.

EVA Facial Mouse se adresează în primul rând persoanelor cu amputări, paralizie cerebrală, leziuni ale măduvei spinării, distrofie musculară, scleroză multiplă, scleroză laterală amiotrofică (ALS) și alte afecțiuni care duc la imobilizare sau dizabilități neuromotorii. La proiectarea și dezvoltarea aplicației au participat atât specialiști în domeniul IT, cât și un grup de potențiali utilizatori. Până în acest moment, la nivel global, aplicația EVA Facial Mouse a fost descărcată de peste 1 milion de ori.

EVA Facial Mouse poate fi instalată pe orice telefon sau tabletă cu sistem de operare Android 4.1 sau mai avansat, echipate cu o cameră frontală.  Pentru a fi folosită, nu este nevoie de alte echipamente externe. Aplicația identifică mișcarea capului și cu ajutorul ei manevrează cursorul, aceasta devenind practic mijlocul de interacțiune cu ecranul tactil al dispozitivului mobil. Aplicația are un meniu simplu și este disponibilă în mai multe limbi, inclusiv română.

Aplicația a fost dezvoltată de Fundația Vodafone Spania și poate fi descărcată gratuit din google drive.

Lista modelelor de telefoane și tablete compatibile, precum și rezultatele testărilor efectuate până acum, se pot consulta aici (https://docs.google.com/spreadsheets/d/1gxuIKbw92d9USPT_SvM0iCdWjtnVcx7owJAgwM6Za6w/edit#gid=0).

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

FOTO: Elevii de la Școala Gimnazială „Mihai Eminescu” la Grădina Urbană de „Săptămâna Verde.” Au făcut activități de curățenie

Bogdan Ilea

Publicat

în

FOTO: Elevii de la Școala Gimnazială „Mihai Eminescu” la Grădina Urbană de „Săptămâna Verde.” Au făcut activități de curățenie Mai mulți elevi de la Școala Gimnazială „Mihai Eminescu” au fost la Grădina Urbană de „Săptămâna Verde”, pentru a deșfășura diferite activități de curățenie. Citește și: Performanța remarcabilă a lui Chedveș Vlad, de la Școala Gimnazială […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea