Rămâi conectat

Ştirea zilei

Asociatia Pro Infrastructură, despre Autostrada A10: Circ și teatru absurd…După 5 ani de „muncă” în dorul lelii pe cele două șantiere dintre Sebeș și Aiud…

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Reprezentanții Asociațiației Pro Infrastructură, au vorbit despre vizita premierului Orban pe șantierele autostăzii A10 Sebeș-Turda și spun că promisiunea de a inaugura cei 24 de km anul acesta, este o misiune imposibilă și că vizitele cu iz electoral nu au rezolvat problemele în 2017, 2018 sau 2019 și cu siguranță nu vor aduce schimbări semnificative nici în 2020.

„Circ și teatru absurd astăzi pe Autostrada A10! După 5 ani de „muncă” în dorul lelii pe cele două șantiere dintre Sebeș și Aiud presărați cu munți de minciuni și promisiuni fanteziste, a venit rândul premierului Orban să ceară o nouă sforțare supraomenească de la cei doi constructori, anunțând deschiderea traficului în noiembrie 2020.

Pe lotul 1, deși este o îmbunătățire a mobilizării italienilor de la Pizzarotti în ultimele zile, volumul de lucru rămas la nodurile rutiere Alba Iulia Nord și Sebeș este în continuare substanțial, iar stâlpii de curent nerelocați de ani întregi la Alba Iulia Nord blochează avansul la viaductul peste magistrala de cale ferată.

Inaugurarea celor 17 km? Șanse minime în 2020, teoretic posibil la final de decembrie, însă doar pe bretele scurte din nodul Sebeș și doar prin concentrarea forțelor în punctele critice.

Și pe lotul 2 avem o creștere consistentă a mobilizării, dar lucrările rămase sunt mult mai numeroase decât pe tronsonul vecin. Și aici avem linii de înaltă tensiune în zona nodului Teiuș care țin piept de 6 ani încercărilor neobosite de a-i muta, blocând astfel execuția pasajului peste aceeași cale ferată.

Inaugurarea celor 24 km? Imposibilă în 2020. Poate prin vara lui 2021.

Promisiunile pompieristice și vizitele cu iz electoral nu au rezolvat problemele în 2017, 2018 sau 2019 și cu siguranță nu vor aduce schimbări semnificative nici în 2020″, au scris cei de la Asociatia Pro Infrastructură.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO Georgiana Pavelescu, o tânără din Alba, ambasadoare a cântecului popular de pe Valea Sebeșului, la „Primăvara românească la Bruxelles”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Georgiana Pavelescu, o tânără din Alba, ambasadoare a cântecului popular de pe Valea Sebeșului, la „Primăvara românească la Bruxelles” Georgiana Pavelescu, o tânără originară de pe Valea Sebeșului, județul Alba, a fost weekend-ul trecut ambasadoarea Cântecului Popular Românesc în cadrul evenimentului „Primăvara românească la Bruxelles”, eveniment prin care Europarlamentarul PSD, Victor Negrescu, continuă an de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea