Ziarul Unirea

Asociaţia Părinţi pentru Ora de Religie cere aleşilor de Alba susţinere în Parlament. Solicitare suplimentară pentru Cornel Comșa

Asociaţia Părinţi pentru Ora de Religie Filiala Alba apreciază deschiderea și mulțumește elevilor şi părinţilor care au ales să studieze în continuare religia în şcoală, ca disciplină parte a trunchiului comun, în baza Constituţiei şi a Legii Educaţiei Naţionale.

În această ordine de idei propunerea Consiliul Consultativ al Cultelor din România, înaintată Parlamentului României pentru aplicarea Deciziei Curții Constituționale nr. 669/2014 este şi propunerea noastră.

ELIT

Susţinem în totalitate conţinutul art. 18 alin. 2 teza I din Legea nr. 1/2011 a educației naționale în următoarea formă:

Înscrierea sau reînscrierea elevului pentru a frecventa ora de Religie se face prin cerere scrisă a elevului major, a părintelui sau a tutorelui legal instituit pentru elevul minor; schimbarea acestei opțiuni sau retragerea se face tot prin cerere scrisă a elevului major, a părintelui sau a tutorelui legal instituit pentru elevul minor.

Suntem încurajaţi de opţiunea Domnului Ministru al Educaţiei, Sorin Cîmpeanu care a declarat: Susţinem ideea să se facă cerere pentru participarea la ora de religie o singură dată pe ciclu, primar, gimnazial şi liceal.

Considerăm această măsură necesară deoarece participarea elevului la ora de Religie se face în urma exprimării dorinței persoanei îndreptățite legal, conform libertății de conștiință; se ține cont de caracterul de disciplină aflată în trunchiul comun al orei de Religie; pentru părinți, se evită obstacolele birocratice și obositoare, precum reînscrierea anuală; în plan administrativ, școlile nu mai trebuie să gestioneze, anual, aproape două milioane de cereri de înscriere.

Conform metodologiei mobilităţii personalului didactic, un post titularizabil trebuie să aibă viabilitate de patru ani, în consecinţă, exprimarea opţiunii pe ciclu de învăţământ oferă predictibilitate, stabilitate şi calitate orei de religie dedicate elevilor noştri.

În virtutea principiului transparenţei, aşteptăm exprimarea publică a opiniilor pe care le au în acest sens aleşii judeţului nostru, demnitari, deputaţi şi senatori.

În sprijinul fundamentării unei decizii corecte, reamintim aleşilor judeţului Alba faptul că în Comisia pentru Drepturile Omului din Camera Deputaţilor amendamentele deputatului Remus Cernea au primit deja aviz negativ.

Pentru cei peste 92% din părinţii şi elevii Colegiului IV de Deputaţi din judeţul Alba, este o mare enigmă poziţia adoptată de domnul deputat Cornel Comşa cu privire la ora de Religie. Circulă zvonuri printre cetăţeni că domnia sa nu este tocmai un susţinător al opiniei majorităţii. A.P.O.R. solicită public infirmarea sau confirmarea acestui zvon de către deputatul Cornel Comşa şi modul în care a consultat opinia celor îndreptăţiţi.

Comunicat de presă

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Te-ar putea interesa și:

Marcel Ciolacu, MESAJ de Anul Nou: ”Au vrut să subjuge România în 2020. Nu i-ați lăsat. Românii sunt adevărații eroi ai acestui an!”

Marcel Ciolacu, MESAJ de Anul Nou: ”Au vrut să subjuge România în 2020. Nu i-ați lăsat. Românii sunt adevărații eroi… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Părerea ta contează: Vicepreședintele Comisiei pentru Educație și Cultură din Parlamentul European, Victor Negrescu, vă invită să vă spuneți opinia despre viitorul educației

Europarlamentarul de Alba, Victor Negrescu, invită persoanele interesate de îmbunătățirea sistemului educațional să răspundă la mai multe întrebări, în cadrul… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Comunicat de presă| Radu Tuhuț: Apel către Guvern pentru includerea proiectelor de modernizare a drumurilor din Apuseni în Planul de Redresare și Reziliență!

Am solicitat Guvernului României să includă proiectele de modernizare, asfaltare și reparare a drumurilor din Munții Apuseni, DN74, DN74A și… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Klaus Iohannis, MESAJ de Anul Nou 2021:”Reîntoarcerea la normalitate este tot mai aproape!”

Klaus Iohannis, MESAJ de Anul Nou 2021:”Reîntoarcerea la normalitate este tot mai aproape!” Președintele Klaus Iohannis a transmis un mesaj… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

4 Comentarii

Horea 24 martie 2015 at 11:41

„Asociaţia Părinţi pentru Ora de Religie cere aleşilor de Alba susţinere în Parlament. ”

N-ar fi mai indicat sa ceara SPRIJIN la CCR?

Marius 24 martie 2015 at 13:11

Pai tocmai ca ccr-ul a stopat religia in scoli.

IulianH 24 martie 2015 at 11:49

Asociatia ,,părintilor,, IGNORANTI si fără o credintă PROPRIE
vrea cu orice pret manipularea propriilor copii.Halal

Capsunarul 24 martie 2015 at 12:47

Acesti perversi numiti „Asociaţia Părinţi pentru Ora de Religie”, ar trebui supusi la „proba cornetului”, care se aplica „cu mult succes in puscarii”! Se aseaza „suspectul”, pe saltea pe burta, fara lenjerie intima, si cu un cornet i se introduce apa in anus! Daca „suspectul” s-a dedat la „placeri sodomice”, si ii intra apa in anus, datorita „muschiului distrus”, este declarat „fetita”, si va fii folosit, la „lucruri caznice”, curatenie si preparat mancare, cu si la „satisfacerea „sefului de celula”, si a acolitilor lui! Cam asa ceva ar trebui sa se intample si cu „perversii” de mai sus!

Comentariile sunt oprite