Asociaţia Pakiv România va colabora cu autorităţile pentru integrarea socială a romilor din Europa
Asociaţia Pakiv România, prin preşedintele acesteia, Gruia Ioan Bumbu, a primit, recent, vizita consilierului francez pentru incluziune socială din cadrul Ministerului Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale din România, Jerome Richard. În cadrul întâlnirii, ce s-a desfăşurat pe parcursul a două ore, la sediul Asociaţiei Pakiv România din Alba Iulia, au fost prezentate pe de o parte activitatea, istoricul şi obiectivele asociaţiei, iar pe de altă parte situaţia migranţilor de etnie romă din România aflaţi pe teritoriul Franţei şi al altor ţări vest europene. Concluzia comună desprinsă în urma discuţiilor a fost aceea că trebuie intensificat rolul societăţii civile, al ONG-urilor în general, în implementarea pe plan local şi regional a politicilor publice pentru romi, un rol deosebit în acest sens avându-l accesarea de fonduri europene, prin proiecte şi programe menite să ofere alternative persoanelor de etnie romă, şi nu numai, în vederea diminuării migraţiei spre ţările din vestul Europei. Totodată, au fost căutate soluţii pentru integrarea romilor din Franţa sau din alte state din vestul Europei, cei care nu vor să se întoarcă în România şi care au deja un loc de muncă stabil acolo.
Domnul Jerome Richard a fost interesat de rolul Asociaţiei Pakiv România atât la nivel local, regional şi naţional, în domeniul incluziunii sociale a romilor, rol pe care îl desfăşoară prin implementarea a nouă proiecte europene în valoare de 39.172.768 lei, cu un target fixat la peste 6000 de persoane, cărora li se aplică măsuri inclusive la nivelul celor 14 centre regionale. „O persoană care nu este dependentă de ajutor social este o persoană stabilă din punct de vedere economic, iar o astfel de persoană nu trebuie să caute stabilitate într-o altă ţară decât cea natală. Este important ca cetăţenii să aibă stabilitate economică pentru că atunci sunt motivaţi în a găsi soluţii pentru educarea copiilor, generând astfel dezvoltare durabilă în timp”, a subliniat preşedintele Asociaţiei Pakiv România, Gruia Ioan Bumbu, în cadrul întâlnirii.
Prin proiectele implementate de Asociaţia Pakiv România, peste 6000 de persoane de etnie romă, şi nu numai, beneficiază, de informare, consiliere, formare profesională şi orientare în carieră precum şi de sprijin în antreprenoriat, antreprenoriat social, încurajaţi fiind să-şi dezvolte propriile afaceri. (I.H.)
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Actualitate
Bacalaureat 2025 | Probele de competențe încep luni, 27 ianuarie: Reguli noi pentru elevi în sala de examen. Calendarul complet al examenului
Bacalaureat 2025 | Probele de competențe încep luni, 27 ianuarie: Reguli noi pentru elevi în sala de examen. Calendarul complet al examenului Examenul de Bacalaureat 2025 începe pe data de 27 ianuarie 2025, cu probele de competențe. Este prima dată când elevii din clasele a XII-a și a XIII-a susțin în timpul anului școlar probele […]