Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Asociaţia Pakiv România va colabora cu autorităţile pentru integrarea socială a romilor din Europa

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Asociaţia Pakiv România, prin preşedintele acesteia, Gruia Ioan Bumbu, a primit, recent, vizita consilierului francez pentru incluziune socială din cadrul Ministerului Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale din România, Jerome Richard. În cadrul întâlnirii, ce s-a desfăşurat pe parcursul a două ore, la sediul Asociaţiei Pakiv România din Alba Iulia, au fost prezentate pe de o parte activitatea, istoricul şi obiectivele asociaţiei, iar pe de altă parte situaţia migranţilor de etnie romă din România aflaţi pe teritoriul Franţei şi al altor ţări vest europene. Concluzia comună desprinsă în urma discuţiilor a fost aceea că trebuie intensificat rolul societăţii civile, al ONG-urilor în general, în implementarea pe plan local şi regional a politicilor publice pentru romi, un rol deosebit în acest sens avându-l accesarea de fonduri europene, prin proiecte şi programe menite să ofere alternative persoanelor de etnie romă, şi nu numai, în vederea diminuării migraţiei spre ţările din vestul Europei. Totodată, au fost căutate soluţii pentru integrarea romilor din Franţa sau din alte state din vestul Europei, cei care nu vor să se întoarcă în România şi care au deja un loc de muncă stabil acolo.
Domnul Jerome Richard a fost interesat de rolul Asociaţiei Pakiv România atât la nivel local, regional şi naţional, în domeniul incluziunii sociale a romilor, rol pe care îl desfăşoară prin implementarea a nouă proiecte europene în valoare de 39.172.768 lei, cu un target fixat la peste 6000 de persoane, cărora li se aplică măsuri inclusive la nivelul celor 14 centre regionale. „O persoană care nu este dependentă de ajutor social este o persoană stabilă din punct de vedere economic, iar o astfel de persoană nu trebuie să caute stabilitate într-o altă ţară decât cea natală. Este important ca cetăţenii să aibă stabilitate economică pentru că atunci sunt motivaţi în a găsi soluţii pentru educarea copiilor, generând astfel dezvoltare durabilă în timp”, a subliniat preşedintele Asociaţiei Pakiv România, Gruia Ioan Bumbu, în cadrul întâlnirii.
Prin proiectele implementate de Asociaţia Pakiv România, peste 6000 de persoane de etnie romă, şi nu numai, beneficiază, de informare, consiliere, formare profesională şi orientare în carieră precum şi de sprijin în antreprenoriat, antreprenoriat social, încurajaţi fiind să-şi dezvolte propriile afaceri. (I.H.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Pensii 2024 | Plata pensiilor pentru luna mai devansată. Pensiile se plătesc înainte de Paște

Unirea Ziarul

Publicat

în

Pensii 2024 | Plata pensiilor pentru luna mai devansată. Pensiile se plătesc înainte de Paște Ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu, anunță faptul că pensiile vor fi plătite înaintea sărbătorilor pascale. În acest sens, Casa Națională de Pensii urmează să vireze, până pe 30 aprilie, fondurile către Poșta Română și către băncile comerciale. De asemenea, Guvernul […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea