Rămâi conectat

Curier Județean

Asociația Grupul Skepsis va reprezenta Alba Iulia la două evenimente internaționale în perioada 12-17 iunie

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Asociația Grupul Skepsis va reprezenta Alba Iulia la două evenimente internaționale. 

Graţie apecierii de care se bucură prestaţiile oferite la evenimentele naţionale şi internaţionale la care participă şi a specificului teatrului practicat, grupul Skepsis a fost selectat să reprezinte Alba Iulia şi implicit România la două festivaluri internaţionale dedicate promovării spiritului artistic, creativităţii trupelor şi companiilor tinere.

Skepsis01În perioada 12.06.2015 – 17.06.2015, trupa de teatru Skepsis va participa la Festivalul Internaţional de Teatru de Tineret VREME, ediţia XVI (Vratsa, Bulgaria), un festival cu o lungă şi bogată tradiţie, care găzduieşte în fiecare an grupuri şi companii valoroase din toată lumea. Grupul Skepsis va prezenta în aer liber spectacolul de Comedia dell Arte „Tatăl Fantomă”, în regia lui Viorel Cioflică. Spectacolul va fi urmărit de critici profesionişti invitaţi special pentru a oferi un feedback trupelor participante. De asemenea, grupul va participa la o serie de ateliere de formare în arta dramatică coordonate de regizori de prestigiu pentru a-şi rafina abilităţile şi mijloacele de expresie.

În perioada 25.06.2015 – 29.06.2015, cu susţinerea Primăriei Municipiului Alba Iulia şi a Casei Studenţilor Alba Iulia, trupa de teatru va fi prezentă la Festivalul Creativităţii ARTSY-FARTSY, ediţia III, (Hlinsko, Cehia). Tot din repertoriul teatrului medieval al grupului, va fi prezentat de data aceasta spectacolul „Farsa Maestrului Pathelin”, o adaptare după binecunoscuta farsă medievală anonimă din secolul XIV, în regia lui Viorel Cioflică. Pe lângă spectacol, grupul va promova cultura românească şi specificul zonei de provenienţă în cadrul seratei culinare (unde grupurile gătesc şi prezintă publicului feluri de mâncare specifice) şi a seratei artistice a naţionalităţilor (unde grupurile prezintă cântece sau dansuri cu specific naţional).

Spectacolele susţinute fac parte din dimensiunea de teatru medieval, de stradă,  a mai amplului repertoriu al trupei de teatru Skepsis, dezvoltat şi îmbogăţit în fiecare an cu spectacole atractive pentru a aduce publicului albaiulian bucuria unică a întâlnirii de suflet prin artă, dar şi pentru a dezvolta viaţa cultural-artistică a municipiului şi a promova imaginea acestuia. (V.N.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

VIDEO ”Prietenii lui Azor”, apel disperat pentru un cățel lovit de mașină pe autostrada A10 Sebeș-Turda: ”Plânge rău când îi sunt atinse picioarele!”

Ziarul Unirea

Publicat

în

”Prietenii lui Azor”, apel disperat pentru un cățel lovit de mașină pe autostrada A10 Sebeș-Turda: ”Plânge rău când îi sunt atinse picioarele!” Asociația ”Prietenii lui Azor” au lansat un apel pentru salvarea unui cățel ajuns în adăpostul public din Alba Iulia, care are nevoie urgent de consultații și intervenții chirurgicale. Patrupedul a fost lovit de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea