Rămâi conectat

Actualitate

Asociația DĂRUIEȘTE VIAȚĂ construiește din DONAȚII un spital modular pentru bolnavii infectați de coronavirus. La finalul pandemiei va fi dedicat pentru marii arşi

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Asociația DĂRUIEȘTE VIAȚĂ, a cărui țel este să schimbe din temelii sistemul sanitar românesc invesind, în cei 8 ani de la fondare, peste 10 milioane de euro în dotarea spitalelor din țară, continuă implicarea idealului său și va începe ridicarea unui spital modular pentru pacienții bolanvi de COVID-19.

Spitalul modular va fi amplat în curtea Spitalului elias din Capitală, în baza acordului dat de conducerea unității medicale. Va fi finalizat în patru săptămâni, iar dotarea și funcționarea acestuia vor fi în sacrina Ministerului Sănătății și a Spitalului Elias, Asociația reușind astfel să consolideze sistemul medical din România și în lupta cu epidemia de coronavirus, la fel cum a făcut-o din 2012 încoace.

La finalul pandemiei spitalul modular va fi transformat în spital de mari arși, anunță vice-președinta și una dintre fondatorii Asocitației Dăruiește Viață, doamna Oana Gheorghiu, într-o postare făcută publică pe pagina sa de socializare.

„La asta lucrăm de vreo 10 zile. Nu am zis nimic până nu am avut siguranța că putem face. Nu de alta, dar mai știm pe unii care ne-au promis vreo 8 spitale regionale, metropolitane, naționale, mondiale și de care le-or mai fi trecut lor prin cap și care acum își freacă mâinile de bucurie că au fugit la timp.

Facem un spital modular pentru tratarea pacienților diagnosticați cu COVID 19, cu forme grave sau critice, în curtea Spitalului Elias. Mulțumim conducerii acestui spital pentru curaj și asumare… am văzut zilele astea prea multă fugă de responsabilitate, așa că e bine să-i lăudăm pe cei care chiar merită.

La finalul pandemiei îl vom transforma în spital de mari arși, căci nu întrevăd prea mari șanse să avem unul adevărat în următorii ani.

Sunt câțiva oameni care au muncit la proiectarea acestui spital modular pro bono: Raluca Soaita, Florentin Trache, Arin Mihai, Tiberiu Udroiu, Iulia Oprea, Vasile Tudor, Silviu Zmafir, Dan Mândruț, Mihai Șandru, Mihai Toma, Monica Cornea, Victor Baboi. Mai sunt câțiva pe care nu-i cunosc și nici măcar numele lor nu-l știu.

Mulțumim IMSAT , @Linde, Tesseract-Architecture, TPF Inginerie

Vă rugăm să ne fiți alături, căci singure nu vom reuși. Avem nevoie de bani, de materiale, de echipamente, de voi toți. Împreună trecem și peste asta”, se arată în postarea Oanei Gheorghiu.

Cei care doresc să sprijine acest frumos proiect, pot dona printr-un sms la 8826, cu mesajul IMPREUNA, costul acestuia fiind 2 euro sau on-line, pe site-ul www.daruiesteviata.ro.

Asociația s-a implicat activ în lupta cu COVID-19, direcționând toate fondurile strânse începând cu 11 martie către susținerea spitalelor și a cadrelor medicale din țară.

Dăruiește Viață se dedică modernizării și dotării clinicilor din România, în special a secțiilor de oncologie, astfel încât, un numar cât mai mare de pacienți să poată beneficia de tratament la standarde europene, pentru ca șanșele lor de vindecare să crească.

De asemenea, o altă realizare importantă, pe care trebuie să o menționăm despre echipa Dăruiește Viață este că a reușit să determine autoritățile să schimbe o lege nedreaptă, care forța bolnavii care aveau nevoie de tratament în străinătate să aștepte aprobările necesare luni de zile, timp în care, mulți dintre ei își pierdeau viața.

Surse: Facebook – Oana Gheorghiu


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Prognoza METEO de 1 Mai și de Paște 2024. Când se va încălzi vremea?

Unirea Ziarul

Publicat

în

Prognoza METEO de 1 Mai și de Paște 2024. Când se va încălzi vremea? ANM anunță momentul în care se va încălzi vremea: prognoza detaliată de Paște și 1 Mai 2024 Alina Șerban, meteorolog ANM, a explicat că, începând din acest weekend vremea va intra într-un proces de încălzire, iar temperaturile maxime vor ajunge în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea