Rămâi conectat

Opinii - Comentarii

Asociația Copard își face tot mai mult simțită prezența în rândurile crescătorilor de câini de rasă

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

*Copoiii Ardelenești de la concursul chinologic din Alba Iulia au fost apreciați atât de arbitri cât și de spectatori

Concursul chinologic desfășurat în urmă cu două săptămâni în Alba Iulia încă mai are ecouri în lumea crescătorilor și iubitorilor de câini și îmbucurător este faptul că se discută tot mai mult despre Copoiii Ardelenești prezenți (pentru al doilea an) într-o secțiune a evenimentului – o surpriză plăcută atât pentru public, dar și pentru arbitri care au avut despre ei doar cuvinte de laudă.

Trebuie să precizăm că aceștia au ”ieșit în față” datorită Asociației Copard, al cărei scop este tocmai promovarea respectivei rase pe teritoriul României și nu numai, și care a reușit ca la această ediție să adune un număr record de participanți din toată țara și nu în ultimul rând, a înregistrat un succes notabil prin premiile obținute de unii dintre membrii săi.

Echipa de proprietari de Copoi Ardenești, prezenți în număr foarte mare la ediția din acest an a evenimentului chinologic din Alba Iulia m-a impresionat într-un mod foarte plăcut. Este o echipă extraordinară iar valoarea câinilor este din ce în ce mai mare. Eu i-am văzut și anul trecut. Au înțeles foarte bine ce trebuie să facă pentru rasa pe care o promovează. Am fost surprinsă de sănătatea câinilor de anul acesta, de calitățile lor, atât ca aspect fizic dar și ca potențial de lucru, de stăpânii acestor câini care s-au adunat în jurul acestei rase și fac front comun, sunt foarte uniți pentru a-i crește valoarea. Asociația Copard care s-a implicat foarte mult în asigurarea prezenței acestor câini la Alba Iulia are șanse foarte mari să-și atingă scopul – de a face această rasă din ce în ce mai cunoscută. Deja tot mai multă lume își dorește un Copoi Ardelenesc, nu doar pentru vânătoare ci și pentru calitățile sale de paznic și mai ales pentru că este foarte prietenos cu copiii”, a declarat Anca Giura, unul dintre arbitrii internaționali prezenți la concursul de la Alba Iulia.

La rândul său, și Asociația Copard i-a premiat pe participanți oferind diplome proprietarilor cu cele mai frumoase exemplare din aceasă rasă: „Copard Nr.1” pentru Stelian Toma din Reșița; „Dedicat Copard” pentru Walter Droll din Făget și „Copard – Monta anului 2013 pentru Popa Florin din Sibiu.

Mulțumesc tuturor crescătorilor de Copoi Ardelenești care au venit din toată țara la noi la Alba Iulia-n Cetate pentru a concura sau pentru a admira superbele exemplare care au defilat în ringuri în cele doua zile de concurs. Cred ca putem „omologa” recordul ca număr de Copoi Ardelenești înscriși vreodată într-o expoziție chinologică organizată în Romania. 27 de Copoi Ardelenești din Alba, Sibiu, Brașov, Arad, Caraș Severin, Timiș, Mureș, Bistrița. Locația e deosebita, nu exista o alta pe măsura ei în toată România, iar faptul că este amplasată în centrul țării ușurează mult drumul participanților din orice colț de țară până la expoziție. Județul Alba a fost dintotdeauna un pol important în ceea ce privește creșterea Copoilor Ardelenești dar Alba Iulia are șansa acum de a ajunge un reper important pe harta chinologiei naționale și internaționale. Impresia pe care au lăsat-o Copoii Ardelenești prezenți în concurs, atât ca număr de exemplare cât și ca valoare genetică a fost una deosebită și remarcile favorabile venite atât din partea arbitrilor cât și a vizitatorilor, unii veniți de la mare distanță din țară sau chiar din Ungaria și SUA nu face decât sa ne încredințeze ca Asociația COPARD este pe drumul cel bun și ca, deja, se vad rezultatele preocupării și muncii depuse în cei doi ani de la înființare și eforturile nu au fost zadarnice. În afara rezultatelor obținute, destul de greu într-o asemenea competiție, deși este normal ca fiecare concurent sa-și dorească locul I, credem că mult mai important este fenomenul care s-a născut și care sperăm că va continua iar strângerile de mână, bărbătești, de la sfârșitul concursului nu se vor transforma în promisiuni deșarte. Pentru ca mai avem încă ținte de atins”, a spus Dan Teodor, președintele Asciației Copard.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Opinii - Comentarii

Opinii - Comentarii

Cui îi spunem „La mulți ani!” de Sfântul Gheorghe: Nume care se serbează în ziua Sfântului Mare Mucenic, purtătorul de biruință

Ziarul Unirea

Publicat

în

Cui îi spunem „La mulți ani!” Nume derivate care se sărbătoresc de Sfântul Gheorghe: Nume care se serbează în ziua Sfântului Mare Mucenic, purtătorul de biruință Credincioșii îl sărbătoresc pe Sfântul Mare Mucenic Gheorghe în data de 23 aprilie. Aproape un milion de români își serbează onomastica, dintre care peste 730.000 sunt bărbați, iar peste […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea