Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

Asociația Acțiunea pentru Alba solicită Primăriei municipiului Alba Iulia să publice proiectul de buget pentru anul 2017

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Asociația Acțiunea pentru Alba atrage atenția Primăriei municipiului Alba Iulia și Consiliului local al municipiului Alba Iulia că simplele declarații politice despre mărirea bugetului local în 2017 nu înseamnă și lansarea proiectului de buget în dezbatere publică.

Suntem pe 7 martie 2017 si pe site-ul municipiului Alba Iulia nu a fost publicat niciun proiect de buget. Conform art. 39, alin. (3) din Legea nr.273/2006 privind finanțele publice locale, în 15 de zile de la publicarea bugetului de stat în Monitorul Oficial al României, trebuie publicat și proiectelul de buget local. Legea bugetului de stat pe anul 2017 a intrat în vigoare la data de 20 februarie 2017.

De asemenea, constatăm cu regret faptul că, până în acest moment, primarul nu a informat Consiliul local cu privire la starea economică, socială și de mediu a municipiului Alba Iulia în anul 2016. Primarul are obligația legală să informeze Consiliul local, printr-un raport scris, despre starea economică, socială și de mediu a unității administrativ-teritoriale în primul trimestru al anului curent, conform art. 63 alin. (3) lit. a) din Legea 215/2001 privind administrația publică locală. În opinia noastră, acest raport trebuie făcut public pe site-ul municipiului Alba Iulia astfel încât orice cetățean să poată vedea cum a evoluat municipiul în ultimul an.

Totodată, reamintim Consiliului local al municipiului Alba Iulia că, în cadrul bugetului pe anul 2017, au obligația să constituie fondul destinat activităților de tineret, conform art. 28, alin. 1 din Legea nr. 350/2006.  Vom urmări cu deosebită atenție și preocupare  interesul pe care administrația locală îl manifestă pentru finanțarea activităților de tineret din municipiul Alba Iulia, precum și execuția corectă, obiectivă și  cu bună-credință a fondurilor destinate tinerilor.

Nu în ultimul rând, solicităm administrației publice locale să depună toate diligențele pentru asigurarea necesarului aferent finanțării complementare din educație, prevăzut de art. 105 din Legea nr.1/2011 a educației naționale.

Autoritățile administrației publice locale au obligația să asigure buna funcționare a actului educational în condiții de calitate, igienă, siguranță și confort pentru elevi și cadre didactice.

Autoritățile administrației publice locale au obligația legală să asigure reparațiile necesare unităților de învățământ unde se solicită intervenție, dotarea cu material didactic necesar desfășurării unei activități didactice de calitate, astfel încât să se evite denaturarea misiunii școlii sau practicarea unor activități ilicite precum ”fondul școlii”.

Asociația Acțiunea pentru Alba

”Am avertizat că dacă stam pana in ultimul moment o sa facem lucrurile de mantuială, iar consultarea populatiei va fi, ca de obicei, una formala. Mi s-a raspuns de fiecare data ca nu putem initia discutii despre buget pana nu se publica bugetul de stat, adica s-a invocat un motiv fara logica deoarece noi avem estimari si stim dinainte cu un an aproximativ ce suma vom avea disponibila. Cred ca discutiile despre buget reprezinta importanta numărul 1 iar modul in care trateaza conducerea primariei acest subiect explica managmentul defectuos care se face la primaria ALBA IULIA de ani de zile. Efectiv am impresia ca pe oamenii astia nu-i mai intereseaza opinia nimanui si trateaza primaria ca pe o societate comerciala privata care le apartine doar lor”, a spus consilierul local Mircea Trifu.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Mircea Hava: Era momentul și cazul să recunoaștem și să admitem: agricultorii și fermierii Uniunii, cu atât mai mult cei din România, aveau nevoie să fie încadrați într-o formă corectă și limpede a legislației.

Unirea Ziarul

Publicat

în

Mircea Hava: Era momentul și cazul să recunoaștem și să admitem: agricultorii și fermierii Uniunii, cu atât mai mult cei din România, aveau nevoie să fie încadrați într-o formă corectă și limpede a legislației. Grupul PPE, cea mai mare familie politică din Parlamentul European, salută simplificarea și relaxarea normelor Politicii Agricole Comune, ca urmare a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea