Asistenta șefă de la Secția de Infecțioase a SJUA: ”Infecția cu coronavirus NU este o rușine”

TECHNOVA - Înlocuiește-ți centrala

Marcela Vîlcan, asistenta șefă a Secției de Boli Infecțioase a Spitalului Județean de Urgență Alba a postat, pe pagina sa de socializare, un mesaj despre actuala situație pandemică, în care ne aflăm. Mesajul face parte din juralul său despre COVID-19, și face referință la stigmatizarea, atât a pacienților, câta cadrelor medicale, iar pentru a înțelege mai bine situația, doamna Vîlcan propune o carte, înspre lectură, intitulată „Iubește-mă. (Sfântul leproșilor)”.

„Citesc și mă cutremur… Cadre medicale stigmatizate, pacienți stigmatizați…Oare am luat-o razna?

ELIT

Dragii mei, infecția cu coronavirus NU este o „rușine”. Fiind o boală care se transmite prin „picăturile” expulzate odată cu tusea / strănutul, riscul de contaminare este extrem de ridicat și de aceea toate recomandările fac referire la modalitățile de protecție, atât pentru cadrele medicale cât și pentru populație.

Dar, cu toate măsurile de protecție luate, există riscul de a te infecta. Și totuși, de aici până la a-l privi pe pacient sau pe personalul medical care îngrijește acești pacienți ca pe…. nici nu găsesc cuvântul potrivit… este totuși cale lungă…

Vă recomand din inimă să citiți cartea „Iubește-mă. (Sfântul leproșilor)” , autoare Maria Pastourmadzis.  În felul acesta veți privi altfel boala, viața, iubirea aproapelui, iubirea divină…”, a fost mesajul asistentei șefe a Secției de Boli Infecțioase.

Prin intermediul romanului, Maria Pastourmadzis reînvie patimile şi suferinţele interminabile ale locuitorilor Insulei Spinalonga şi zugrăveşte singura putere care învinge durerea omenească: Iubirea care urcă până pe Cruce.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419