Asigurări auto 2024: Motiv de bucurie pentru șoferi. Tarifele polițelor RCA nu vor suferi mari modificări
Asigurări auto 2024: Motiv de bucurie pentru șoferi. Tarifele polițelor RCA nu vor suferi mari modificări
Noile tarife de referință pentru polițele RCA au înregistrat o creștere mică, cu o medie sub 2%, conform calculelor efectuate pe baza ultimului Raport privind determinarea tarifelor de referință pentru RCA.
În special, creșterea tarifelor pentru persoane fizice a fost de doar 3,5%, reprezentând o valoare de câteva ori mai mică în comparație cu rapoartele anterioare. Pentru persoanele juridice, creșterea a fost de numai 1,5%, iar în cazul autovehiculelor destinate transportului de bunuri, indiferent de înregistrarea pe persoană fizică sau juridică, tariful a înregistrat practic o stagnare, într-un context în care inflația a atins cote record.
Segmentul autovehiculelor cu capacitate cilindrică mare și al automobilelor electrice a înregistrat chiar scăderi în comparație cu tarifele anterioare pentru RCA. Această evoluție pare a fi mai liniștită în raport cu ultimele 3-4 exerciții similare, sugerând că nu există motive semnificative de îngrijorare în ceea ce privește o posibilă explozie a prețurilor. De asemenea, este important de menționat că, cel puțin până la finalul acestui an, prețurile maxime de vânzare sunt stabilite printr-un act normativ datat 28 februarie 2023.
Tariful de referință RCA este definit în conformitate cu articolul 2, punctul 24 din Legea nr. 132/2017 privind asigurarea obligatorie de răspundere civilă auto pentru prejudicii produse terților prin accidente de vehicule și tramvaie, cu modificările și completările ulterioare. Este descris ca „prima de asigurare cu caracter orientativ determinată pe baza datelor statistice de la nivelul pieței de asigurări RCA”.
Citește și: Consiliul Județean cumpără 26 de microbuze electrice pentru transportul elevilor din Alba: Licitația de peste 30 de MILIOANE de lei, lansată în SEAP
Tarifele de referință nu sunt obligatorii și sunt calculate semestrial de către o companie independentă, conform prevederilor legale. Acestea țin cont de diverse aspecte, cum ar fi categoriile de vehicule, tipul asiguratului (persoană juridică/persoană fizică), vârsta asiguraților în cazul persoanelor fizice și caracteristicile tehnice ale vehiculelor (capacitatea cilindrică sau puterea, masa maximă autorizată, numărul de locuri). Autoritatea de Supraveghere Financiară (A.S.F.) are doar obligația legală de a publica aceste tarife de referință.
Sursa: romaniatv.net
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Ştirea zilei
Cristian Păun, profesor ASE originar din Alba. Despre aur, moneda Bitcoin și NFT-uri: „Prost ești dacă te chinui să mai produci cartofi”
Cristian Păun, profesor ASE originar din Alba. Despre aur, moneda Bitcoin și NFT-uri: „Prost ești dacă te chinui să mai produci cartofi” Cristian Păun, profesor universitar în cadrul Academiei de Studii Economice București, originar din județul Alba, revine în atenția publicului cu un nou avertisment, de această dată cu privire la reforma sistemului monetar actual […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Ovidenia, prima sărbătoare de la începutul Postului Crăciunului
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie, Ziua Mondială a Salutului. Cel mai popular cuvânt de salut este „Hello”
-
Ştirea zileiacum 5 zile
PROGRAMUL zilei de 1 decembrie 2024, Ziua Națională, la Alba Iulia: Paradă militară, concert Andra și focuri de artificii
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 Noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Tradiţii şi superstiţii de Sărbătoarea Luminii
-
Opinii - Comentariiacum 3 ore
23 noiembrie – Zborul Marii Uniri: Povestea aviatorului mort în anonimat, care a zburat la -40 de grade cu documentele Marii Uniri de la 1 decembrie 1918
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
19 noiembrie: Ziua internațională a BĂRBATULUI. Tradiții în lume specifice sărbătorii