Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Asigurări auto 2024: Motiv de bucurie pentru șoferi. Tarifele polițelor RCA nu vor suferi mari modificări

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Asigurări auto 2024: Motiv de bucurie pentru șoferi. Tarifele polițelor RCA nu vor suferi mari modificări

Noile tarife de referință pentru polițele RCA au înregistrat o creștere mică, cu o medie sub 2%, conform calculelor efectuate pe baza ultimului Raport privind determinarea tarifelor de referință pentru RCA.

În special, creșterea tarifelor pentru persoane fizice a fost de doar 3,5%, reprezentând o valoare de câteva ori mai mică în comparație cu rapoartele anterioare. Pentru persoanele juridice, creșterea a fost de numai 1,5%, iar în cazul autovehiculelor destinate transportului de bunuri, indiferent de înregistrarea pe persoană fizică sau juridică, tariful a înregistrat practic o stagnare, într-un context în care inflația a atins cote record.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Segmentul autovehiculelor cu capacitate cilindrică mare și al automobilelor electrice a înregistrat chiar scăderi în comparație cu tarifele anterioare pentru RCA. Această evoluție pare a fi mai liniștită în raport cu ultimele 3-4 exerciții similare, sugerând că nu există motive semnificative de îngrijorare în ceea ce privește o posibilă explozie a prețurilor. De asemenea, este important de menționat că, cel puțin până la finalul acestui an, prețurile maxime de vânzare sunt stabilite printr-un act normativ datat 28 februarie 2023.

Tariful de referință RCA este definit în conformitate cu articolul 2, punctul 24 din Legea nr. 132/2017 privind asigurarea obligatorie de răspundere civilă auto pentru prejudicii produse terților prin accidente de vehicule și tramvaie, cu modificările și completările ulterioare. Este descris ca „prima de asigurare cu caracter orientativ determinată pe baza datelor statistice de la nivelul pieței de asigurări RCA”.

Citește și: Consiliul Județean cumpără 26 de microbuze electrice pentru transportul elevilor din Alba: Licitația de peste 30 de MILIOANE de lei, lansată în SEAP

Tarifele de referință nu sunt obligatorii și sunt calculate semestrial de către o companie independentă, conform prevederilor legale. Acestea țin cont de diverse aspecte, cum ar fi categoriile de vehicule, tipul asiguratului (persoană juridică/persoană fizică), vârsta asiguraților în cazul persoanelor fizice și caracteristicile tehnice ale vehiculelor (capacitatea cilindrică sau puterea, masa maximă autorizată, numărul de locuri). Autoritatea de Supraveghere Financiară (A.S.F.) are doar obligația legală de a publica aceste tarife de referință.

Sursa: romaniatv.net


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

LIVE VIDEO| Prohodul Domnului Iisus Hristos, la Catedrala Încoronării din Alba Iulia. Ce semnifică versurile cântate în Vinerea Mare

Ziarul Unirea

Publicat

în

Prohodul Domnului Iisus Hristos, la Catedrala Încoronării din Alba Iulia. Ce semnifică versurile cântate în Vinerea Mare În Vinerea Mare, la Catedrala Încoronării din Alba Iulia, dar și în toate bisericile ortodoxe are lor Denia Prohodului Domnului. Prohodul este slujba de înmormântare a Domnului Iisus Hristos, iar versurile lui sunt cântate de toți enoriașii prezenți […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea