Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Asigurări auto 2023: Valabilitatea polițelor Euroins ar putea fi prelungită. Noul termen urmează să fie aprobat de Guvern

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Asigurări auto 2023: Valabilitatea polițelor Euroins ar putea fi prelungită. Noul termen urmează să fie aprobat de Guvern

Deși expiră pe data de 8 septembrie, valabilitatea asigurărilor auto, încheiate la compania Euroins, ar putea să fie prelungită cu încă 3 luni. Autoritatea de Supraveghere Financiară a venit cu propunerea de a prelungi valabilitatea lor până la finalul anului. Noul termen urmează să fie aprobat de Guvern printr-o ordonanță de urgență.

Șoferii cu asigurare RCA la Euroins nu s-au înghesuit sã le reînnoiascã la alte companii, deși valabilitatea lor expirã în mai puțin de o lunã.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

În momentul declarãrii falimentului celui mai mare asigurător RCA de la noi din țarã, erau valabile mai bine de 1,6 milioane de polițe.

În prezent, sute de mii de astfel de asigurãri sunt încã valabile, așa cã statul ia în calcul sã le prelungeascã valabilitatea cu încã 3 luni, ca sã nu creeze dezechilibre pe piața asigurãrilor.
VALENTIN IONESCU – director general Sectorul Asigurãri-Reasigurãri ASF: În lunile septembrie, octombrie și noiembrie existã un numãr mare de polițe. În fiecare lunã aproape 300 de mii de polițe Urmând ca în decembrie sã rãmânem cu un numãr mai mic de polițe care ar putea fi suportabil din punct de vedere operațional de cele câteva societãți de asigurãri care sunt active pe piațã.

Vestea este bine primitã de șoferii care sunt asigurați la Euroins.

Pânã în prezent, Fondul de Garantare a Asiguraților a achitat creditorilor Euroins peste 30 de milioane de lei. Peste 85% din sumã a fost folositã pentru achitarea daunele provocate în trafic de șoferii care erau asigurați la aceastã companie.

Autoritatea de Supraveghere Financiarã a venit cu propunerea de a prelungi valabilitatea asigurãrilor Euroins pânã pe 8 decembrie. Noul termen ar urma sã fie aprobat de Guvern, printr-o ordonanțã de urgențã. Legislația în vigoare prevede cã dupã data de 8 septembrie nicio polițã Euroins nu mai este valabilã. Pânã atunci, șoferii pot renunța la ele, cerând recuperarea primei de la Fondul de Garantare pentru perioada rãmasã, sau sã foloseascã polițele pânã la data de expirare. Cu o zi înainte trebuie sã o reînnoiascã la un alt asigurător.

Euroins a rãmas fãrã autorizație în primãvara acestui an, din cauza faptului cã plãțile erau refuzate și nu aveau fonduri pentru despãgubiri. La începutul verii a fost declarat falimentul. Este al doilea lider RCA care întrã în faliment în ultimul an și jumãtate.

Sursa: tvr.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Tradiţii şi obiceiuri în Vinerea Mare: Ce trebuie să ştii despre Vinerea din Săptămâna Patimilor lui Iisus Hristos

Dragoş Suciu

Publicat

în

Tradiţii şi obiceiuri în Vinerea Neagră sau Vinerea Patimilor lui Iisus Hristos. Tradiţii şi superstiţii din Vinerea Mare Citește și: MESAJE DE PASTELE ORTODOX. URARI de PASTE.  FELICITARI de PASTE care pot fi trimise prin SMS de Învierea Domnului Unii creştini ţin post negru deoarece în aceasta zi a pătimit şi a fost răstignit Iisus Hristos. Ceremonia principală […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea