Rămâi conectat

Actualitate

Asfaltarea drumului judeţean de la Bucium la Mogoş – un pas important către prosperitate

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

    Locuitorii comunei Mogoş şi-au văzut, în sfârşit, rezolvată una dintre marile dureri, respectiv asigurarea unei legături rutiere de calitate cu oraşul Abrud. Dacă în anul 2004, când eu am preluat mandatul actual de primar la Mogoş, se făcea cam o oră şi jumătate din centrul Mogoşului şi până la Abrud, pe un drum desfundat, plin de gropi şi de noroaie, acum aceeaşi distanţă poate fi parcursă în doar 30 de minute pe un drum asfaltat.
Asfaltarea drumului judeţean 1071 între comuna Bucium şi comuna Mogoş este o realizare care ne umple de speranţă şi de bucurie. De aceea, în numele locuitorilor comunei Mogoş, îi mulţumesc domnului Ion Dumitrei, preşedintele Consiliului Judeţean Alba care, la solicitarea mea, a făcut tot ce i-a stat în putinţă pentru a asfalta acest drum. Chiar dacă este criză şi banii sunt puţini, domnul Dumitrei a dovedit că este un bun administrator al averii publice, înţelegând că asfaltarea acestui drum este de fapt o investiţie în viitorul comunei Mogoş, ce ne oferă şansa de a dezvolta şi a deveni mai prosperi.
Comuna Mogoş este o comună cu oameni harnici iar existenţa acestei căi de comunicaţie moderne, ce ne leagă de restul judeţului, va ajuta foarte mult la dezvoltarea economiei locale. În prezent, la târgul din localitate, se vând între 80 şi 150 de viţei, de cea mai bună calitate, crescuţi în gospodăriile locale. Sunt sigur însă că, odată cu repararea drumului, vor fi mai multe oferte la târg şi oamenii vor putea să-şi vândă mai bine animalele pentru că în comuna Mogoş aceasta este îndeletnicirea de bază a locuitorilor.
Hărnicia acestor oameni, pentru care repararea drumului vine ca un premiu binemeritat, se vede şi din procentul de proiecte realizate pe măsura 141 „dezvoltarea fermelor de subzistenţă”. Astfel, cu 77 de proiecte finanţate, Mogoşul este pe primul loc în judeţ, având un procent de circa 20% din gospodării care primesc 7500 de euro pe parcursul a 5 ani. Sunt rezultate la care au contribuit atât funcţionarii primăriei cât şi medicii veterinari, care au pus la dispoziţie toate actele necesare întocmirii proiectelor şi care au fost alături de solicitanţi şi cărora vreau să le mulţumesc, pe această cale, pentru efortul lor.
Trebuie spus, că din punct de vedere al administraţiei locale, acest proiect de asfaltare, care sunt sigur că va continua şi anul viitor în zonele în care acum încă se mai lucrează la apă şi canalizare (între localităţile Bucium Poieni şi Bucium Şasa), precum şi pe tronsonul Mogoş – Valea Barnei, completează în mod fericit proiectele noastre, locale, de sporire a gradului de confort al cetăţenilor. Astfel, am implementat proiecte pentru asfaltarea a 11 km de drumuri comunale şi am dat drumul noii reţele de apă potabilă, făcând posibilă alimentarea permanentă cu apă potabilă a locuitorilor satelor Mogoş, Bîrleşţi, Mămăligani, Poienile Mogoş şi Valea Ţupilor, deşi în acest an a fost o secetă cumplită. De asemenea, trebuie spus că se reabilitează şi se modernizează căminul cultural Mogoş, permiţându-ne să reînviem în rândul comunităţii obiceiurile culturale şi avem în curs de implementare un proiect de promovare a turismului în zonă. Este un proiect care beneficiază din plin de reabilitarea drumului judeţean şi care constă în realizarea unui centru de informare şi promovare turistică în centrul de comună şi a unui refugiu turistic cu capacitatea de 16 locuri de cazare în satul Valea Barnei, refugiu de care se vor bucura turişţii ce străbat Munţii Trăscăului către Cheile Râmeţului dinspre şi către Apuseni.
În încheiere nu-mi rămâne decât să vă adresez o caldă invitaţie de a veni la Mogoş pentru a descoperi chiar dumneavoastră aceste locuri minunate cu oameni harnici. Vă asigur că drumul până la Mogoş este foarte uşor şi poate fi făcut cu orice fel de maşină!

Primarul comunei Mogoş,
Liviu Mircea MACAVEI


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Hărțuirea unei ziariste de către PNL, semnalată în Raportul Departamentului de Stat al SUA privind situația drepturilor omului în România

Bogdan Ilea

Publicat

în

Hărțuirea unei ziariste de către PNL, semnalată în Raportul Departamentului de Stat al SUA privind situația drepturilor omului în România Duminică noaptea, Departamentul de Stat al Statelor Unite, a publicat un raport privind situația drepturilor omului în România. „Ministerul de Externe” al SUA” a discutat despre relația dintre partidele de guvernământ din România și hărțuirea […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea