Rămâi conectat

Actualitate

Aşezământul social pentru persoane cu handicap „Sfântul Meletie” Alba Iulia îşi cinsteşte protectorul

Bogdan Presecan

Publicat

în

Asezamant sociale Sf Meletie din Alba IuliaAşezământul social pentru persoane cu handicap „Sfântul Meletie” Alba Iulia îşi cinsteşte miercuri, 12 februarie, protectorul.

Potrivit unui comunicat remis presei de Asociația Filantropia Ortodoxă Alba Iulia “programul va debuta la ora 10.00 cu oficierea Sfintei Liturghii în Paraclisul comunităţii persoanelor cu deficienţe de auz şi vorbire, situat în incinta aşezământului social. Slujba va fi oficiată de un sobor de preoţi, fiind slujită şi în limbaj mimico – gestual. La slujbă vor participa aproximativ 100 de persoane, beneficiari ai centrului „Sfântul Meletie”, persoane cu handicap, persoane cu deficienţe de auz şi vorbire dar şi colaboratori şi invitaţi.

Parohia comunităţii persoanelor cu deficienţe de auz şi vorbire funcţionează din anul 2005, când s-a hirotonit un preot care să răspundă nevoilor acestor persoane cu deficienţe, părintele Petru Haşegan.

Aşezământul social pentru persoane cu handicap „Sfântul Meletie” Alba Iulia a fost înfiinţat în anul 2008 şi funcţionează în cadrul Asociaţiei Filantropia Ortodoxă Alba Iulia în parteneriat cu Serviciul Public de Asistenţă Socială Alba Iulia şi Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Alba. Centrul are ca scop creşterea şanselor de integrare socială şi profesională a persoanelor cu handicap. În cadrul acestui centru de zi sunt oferite gratuit servicii de orientare profesională, recuperare – ergoterapie şi kinetoterapie, socializare, consiliere psihologică, asistenţă şi consiliere socială. De asemenea, în clădire funcţionează şi un Paraclis pentru comunitatea persoanelor cu deficienţe de auz şi vorbire precum şi Asociaţia Naţională a Surzilor din România, filiala Alba. De serviciile centrului beneficiază lunar 40 de persoane cu handicap.”


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

România în Air Schengen și Schengen maritim din 31 martie. Ce se schimbă de duminică la controale și cum vor călători copiii minori

Ziarul Unirea

Publicat

în

România în Air Schengen și Schengen maritim din 31 martie. Ce se schimbă de duminică la controale și cum vor călători copiii minori România intră în spaţiul Schengen cu frontierele aeriene (Air Schengen) și maritime începând de duminică, 31 martie. Secretarul de stat în Ministerul de Interne, chestorul Bogdan Despescu, a explicat ce înseamnă acest […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea