„Aripi pentru viaţă” – întâlnire motivaţională la Aşezământul Social „Sfântul Vasile cel Mare” din Alba Iulia
Filantropia Ortodoxă Alba Iulia şi Aşezământul Social „Sfântul Vasile cel Mare” din Alba Iulia organizează, duminică, o întâlnire la care vor participa copiii şi tinerii ocrotiţi în prezent în acest centru şi cei care au beneficiat de-a lungul timpului de serviciile oferite de aşezământ.
CITEȘTE ȘI: Mesaje de Sfântul Vasile cel Mare • Urări şi felicitări frumose de Sfântul Vasile. SMS-uri haioase şi amuzante de Sfântul Vasile
Evenimentul va debuta la ora 10.00 cu participarea la Sfânta Liturghie la Biserica „Sfânta Ecaterina” din Alba Iulia. La ora 12.30, sub genericul „Aripi pentru viaţă”, beneficiarii aşezământului vor afla poveştile de viaţă ale celor care au părăsit sistemul de protecţie al aşezământului. Întâlnirea va fi urmată de la ora 13.30 de un picnic în care copiii şi tineri vor schimba impresii şi vor putea depăna amintiri.
„Întâlnirea îşi propune să fie o reuniune de suflet în care copiii şi tinerii ocrotiţi în prezent în cadrul aşezământului nostru să aibă un exemplu motivaţional în ceilalţi tineri care au părăsit aşezământul şi au reuşit să se integreze social şi profesional. Aceştia au reuşit să-şi continue pregătirea profesională sau şi-au întemeiat o familie. Vrem ca prin exemplele pozitive ale celor care au părăsit sistemul instituţional de ocrotire să îi motivăm şi să le dăm aripi pentru viaţă şi tinerilor care urmează în viitor să părăsească aşezământul” a spus părintele Marcel Duda coordonatorul Aşezământului Social „Sfântul Vasile cel Mare”.
Citește și: Nume care se sărbătoresc de Sfântul Vasile
Aşezământul Social „Sfântul Vasile cel Mare” din Alba Iulia a fost înfiinţat în anul 2003, iar în cei aproape 10 ani de funcţionare a oferit ocrotire pentru zeci de copii, iar 22 dintre aceştia au părăsit aşezământul după vârsta de 18 ani şi s-au integrat social.
În fiecare an sute de tineri instituţionalizaţi părăsesc casele de tip familial sau alte centre de ocrotire din România şi trebuie să se integreze social şi profesional. La vârsta de 18 ani, dacă nu îşi continuă studiile, obligaţiile statului faţă de copilul ocrotit în sistemul instituţional încetează, iar tânărul trebuie să-şi asume responsabilităţile vieţii adulte.
”În cazul aşezămintelor aflate sub oblăduirea Bisericii Ortodoxe Române, tinerii sunt urmăriţi şi ajutaţi să se integreze, să-şi găsească un loc de muncă şi să-şi întemeieze o familie”, spun reprezentanții Filantropiei Ortodoxe Alba Iulia.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Actualitate
Bacalaureat 2025 | Probele de competențe încep luni, 27 ianuarie: Reguli noi pentru elevi în sala de examen. Calendarul complet al examenului
Bacalaureat 2025 | Probele de competențe încep luni, 27 ianuarie: Reguli noi pentru elevi în sala de examen. Calendarul complet al examenului Examenul de Bacalaureat 2025 începe pe data de 27 ianuarie 2025, cu probele de competențe. Este prima dată când elevii din clasele a XII-a și a XIII-a susțin în timpul anului școlar probele […]