Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

Arestații din Alba, mai doritori să iasă la vot decât cei aflați în libertate. Peste 50% versus 30%

Bogdan Presecan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

detinutii-voteaza-la-europarlamentare-40442-1Fie pentru că au un simț civic mai dezvoltat, ori că doresc pur și simplu să mai omoare din plictiseală, persoanele aflate în arest, în județul Alba, sunt mult mai interesate să își exprime dreptul la vot, decât concetățenii lor aflați în libertate.

Astfel că din ci 15 alegători certați cu legea și aflați în stare de arest, în carcera de la IPJ Alba sau, mai confortabil, la propriul domiciliu, opt și-au exprimat dorința de a-și exercita dreptul de a vota, respectiv un procent de peste 50 la sută.

În schimb, dacă luăm în considerare scorul înregistrat în Alba la alegerile europarlamentare din urmă cu patru ani și rezultatele recentelor sondaje privind intenția de vot, prezența la urne în județul nostru se va învârti scurt în jurul procentului de 30 la sută.

Precizăm faptul că, în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba se află încarcerate 5 persoane, toate cu drept de vot, dintre care 4 și-au exprimat dorința de a-și exercita dreptul de a vota.

De asemenea, la nivelul județului sunt 10 arestați la domiciliu, dintre care 4 au solicitat să voteze prin intermediul urnei speciale”, se precizează într-un comunicat al IPJ Alba.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

FOTO „Transapuseana”, șoseaua spectaculoasă din sudul Munților Apuseni, tot mai aproape de finalizare: Primul lot a fost recepționat

Ziarul Unirea

Publicat

în

„Transapuseana”, șoseaua spectaculoasă din sudul Munților Apuseni, tot mai aproape de finalizare: Primul lot a fost recepționat Vineri, 26 aprilie 2024, a avut loc recepția lucrărilor pe lotul 1 al Transapusenei care totalizează nu mai puțin de 43 de kilometri. Un drum de poveste, emblematic pentru județul Alba și pentru România. Citește și: FOTO Cum […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea