Rămâi conectat

Actualitate

Apulum Alba Iulia şi-a bugetat afaceri de 20 DE milioane de euro, plus 28 la sută

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

    Producătorul de articole din porţelan Apulum, unul dintre principalii furnizori locali ai concernului suedez IKEA, estimează pentru acest an o cifră de afaceri de circa 85 mil. lei (aproape 20 mil. euro), în creştere cu 28% faţă de anul trecut. Estimările companiei pentru acest an se bazează pe creşterea comenzilor la export, în special pe piaţa europeană.
În 2011, Apulum a realizat afaceri totale de peste 66,4 mil. lei (circa 15,5 mil. euro), în creştere cu 50% faţă de anul anterior. Ponderea vânzărilor la export ajunge la circa 86% din cifra de afaceri a companiei.
Conducerea companiei spune că piaţa externă a crescut anul trecut, iar semnalele sunt pozitive şi pentru acest an. În ceea ce priveşte piaţa locală, aceasta a scăzut anul trecut cu circa 10% faţă de anul anterior.
În prezent, fabrica de porţelan Apulum din Alba Iulia dezvoltă o capacitate de producţie de 11.000 de tone porţelan pe an. Compania intenţionează în acest an să instaleze un nou cuptor, astfel încât capacitatea totală a fabricii să crească la 14.000 de tone de porţelan, investiţie de aproximativ 2 mil. euro. Şi anul trecut capacitatea de producţie a fabricii Apulum a crescut cu 3.500 de tone.
„Pentru acest an am planificat o investiţie de circa 2 mil. euro, ce constă în montarea unui nou cuptor de ardere rapidă. Credem că vom finaliza această investiţie până în luna mai din acest an. Proiectul va duce la creşterea capacităţii de producţie a fabricii şi la crearea a 50-60 de noi locuri de muncă, în sectoarele productive”, a declarat pentru ZF Transilvania Ioan Voican, directorul executiv al companiei Apulum. În prezent, numărul de angajaţi ai companiei a ajuns la 878 de persoane. (Z.F.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

VIDEO Autostrada Sibiu-Pitești: Stadiul lucrărilor pe loturile aflate în lucru. „Avem șanse 50/50 să circulăm pe încă un segment în decembrie“

Ziarul Unirea

Publicat

în

Autostrada Sibiu-Pitești: Stadiul lucrărilor pe loturile aflate în lucru. „Avem șanse 50/50 să circulăm pe încă un segment în decembrie“ Noi informații despre stadiul lucrărilor la zi, pe loturile aflate în lucru ale Autostrăzii Sibiu-Pitești, au fost dezvăluite atât de către autorități, cât și de activiștii care monitorizează proiectele de infrastructură rutieră. Directorul Companiei Naționale […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea