Rămâi conectat

Actualitate

Apulum Alba Iulia şi-a bugetat afaceri de 20 DE milioane de euro, plus 28 la sută

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

    Producătorul de articole din porţelan Apulum, unul dintre principalii furnizori locali ai concernului suedez IKEA, estimează pentru acest an o cifră de afaceri de circa 85 mil. lei (aproape 20 mil. euro), în creştere cu 28% faţă de anul trecut. Estimările companiei pentru acest an se bazează pe creşterea comenzilor la export, în special pe piaţa europeană.
În 2011, Apulum a realizat afaceri totale de peste 66,4 mil. lei (circa 15,5 mil. euro), în creştere cu 50% faţă de anul anterior. Ponderea vânzărilor la export ajunge la circa 86% din cifra de afaceri a companiei.
Conducerea companiei spune că piaţa externă a crescut anul trecut, iar semnalele sunt pozitive şi pentru acest an. În ceea ce priveşte piaţa locală, aceasta a scăzut anul trecut cu circa 10% faţă de anul anterior.
În prezent, fabrica de porţelan Apulum din Alba Iulia dezvoltă o capacitate de producţie de 11.000 de tone porţelan pe an. Compania intenţionează în acest an să instaleze un nou cuptor, astfel încât capacitatea totală a fabricii să crească la 14.000 de tone de porţelan, investiţie de aproximativ 2 mil. euro. Şi anul trecut capacitatea de producţie a fabricii Apulum a crescut cu 3.500 de tone.
„Pentru acest an am planificat o investiţie de circa 2 mil. euro, ce constă în montarea unui nou cuptor de ardere rapidă. Credem că vom finaliza această investiţie până în luna mai din acest an. Proiectul va duce la creşterea capacităţii de producţie a fabricii şi la crearea a 50-60 de noi locuri de muncă, în sectoarele productive”, a declarat pentru ZF Transilvania Ioan Voican, directorul executiv al companiei Apulum. În prezent, numărul de angajaţi ai companiei a ajuns la 878 de persoane. (Z.F.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Apa de la robinet, gratuită pentru clienții restaurantelor și cantinelor

Unirea Ziarul

Publicat

în

Apa de la robinet, gratuită pentru clienții restaurantelor și cantinelor Legea nr. 96/2024 care vizează reglementarea accesului gratuit al clienților restaurantelor și cantinelor la apă potabilă de la robinet a fost oficializat săptămâna aceasta, prevederile sale urmând să se aplice începând din 18 aprilie 2024. Totuși, în forma sa finală, prevederea nu instituie o obligație […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea