Aproape trei sferturi din patroni ar putea face concedieri, după creșterea salariului minim

Aproape trei sferturi dintre întreprinderile mici și mijlocii, chestionate de Consiliul IMM, se așteaptă să aibă dificultăți ca efect al majorării salariului minim, iar jumătate se pregătesc să concedieze până la 5 angajați.

Antreprenorii se așteaptă totodată să fie obligați să scumpească produsele și serviciile pe care le furnizează și să piardă din contracte sau piețe.

Sondajul a fost efectuat în rândul a 963 de companii. Guvernul pregătește creșterea salariului minim brut pe economie de la 1.900 lei la 2.080 lei, respectiv la 2.350 lei pentru cei cu studii superioare sau cu minimum 15 ani vechime, majorarea fiind anunțată anterior cu aplicare din 1 decembrie, dar putând fi împinsă spre 1 ianuarie 2019, la acest moment nefiind obținute toate avizele.

Sursa: digi24.ro

3 Comentarii

Hașiștag Rezist 27 noiembrie 2018 at 8:30

Deci mult trambitata „lipsa a fortei de munca in Romania” este doar o gogorita scoasa de oamenii de dreapta pe la TV? Acum daca se mareste salariul minim, ca sa nu mai traiasca lumea de pe o zi pe alta, sariti ca faceti concedieri… Un sfat pentru asazisii patroni care vreau sa faca concedieri… NU MAI DELAPIDATI ATAT SI O SA AVETI SI BANI DE CRESTEREA SALARIULUI INIM.

ion 27 noiembrie 2018 at 10:04

mai nesimtitule, asta daca nu esti dezinformat.
Stii ca pentru salarul meu de 5000 de lei NET firma PRIVATA la care lucrez plateste aproape 3800 de lei STATULUI? Stat care-ti da tie bani sa stai degeaba mizerabilule. Strazi nu avem, in spitale murim cu zile si tu vii si expui cretinatati auzite la antene sau romaniatv?
Mai magarule, din 8600 de ron cat produc eu, statul mafiot ia aproape 43% si nu-mi ofera NIMIC la schimb decat mizerie, prost-gust, hotie si batjocura!

marius 27 noiembrie 2018 at 11:28

Nu mai vindeti castraveti pe post de gogonele si liberalism pe post de bocitoare.
In rest, sa traiti bine si daca n-aveti ghinion sa aveti parte de cat mai multe case!!!

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...