Rămâi conectat

Actualitate

Aproape 4.000 de deținuți vor fi eliberați, în următoarea perioadă, în toată țara. Majoritatea au condamnări pentru omor, tâlhărie şi furt

Ziarul Unirea

Publicat

în

Săptămâna trecută, 529 de deţinuţi au fost eliberaţi din penitenciare în urma intrării în vigoare a Legii recursului compensatoriu iar în perioada următoare ar putea fi eliberaţi condiţionat, în baza acestei legi, alţi 3.349 de deţinuţi.

Potrivit reprezentanţilor unora dintre penitenciare, mulţi dintre deţinuţii puşi în libertate ca urmare a acestei legi aveau condamnări pentru furturi şi tâlharii, dar şi pentru omor.

Administraţia Naţională a Penitenciarelor a transmis o situaţie a persoanelor condamnate puse în libertate la termen, joi, ca urmare a scăderii zilelor executate în condiţii necorespunzătoare, precum şi o situaţia a persoanelor condamnate care vor fi discutate în prima comisie pentru liberare condiţionată.

Conform ANP, de la Penitenciarul Aiud au fost eliberaţi 30 de deţinuţi, iar în perioada următoare ar putea fi puşi în libertate alţi 45 de deţinuţi, de la penitenciarul Arad – 24 de deţinuţi, iar 66 ar urma să fie eliberaţi condiţionat, de la Penitenciarul Bacău au fost eliberaţi doi deţinuţi şi ar urma alţi 59, de la Penitenciarul Baia Mare au fost puşi în libertate cinci deţinuţi şi ar urma 65, de la Bistriţa – 7 şi ar putea fi eliberaţi alţi 108, de la Botoşani – 14 eliberaţi şi ar putea fi puşi în libertate 154, de la Brăila – 4 şi ar putea fi eliberaţi alţi 40, de la penitenciarul Jilava – 37 şi urmează alţi 192 de deţinuţi, de la Rahova – 10 şi urmează 250, de la Codlea – 4 şi urmează 110, iar de la penitenciarul Poarta Albă au fost eliberaţi 55 de deţinuţi şi ar urma alţi 200.

De la Penitenciarul Craiova – Pelendava au fost puşi în libertate joi 18 deţinuţi şi ar urma alţi 149, de la Deva a fost eliberat un deţinut şi ar urma 30 de la Drobeta Turnu Severin au fost eliberaţi cinci şi ar urma 107, de la Focşani – 3 şi ar urma 103 , de la Găeşti – 18/144 de la Galaţi – 7/47, Gherla – 8/55, Giurgiu – 80/76, Iaşi – 37/247, Mărgineni  -13 /25, Miercurea Ciuc – 7/21, Mioveni – Colibaşi – 17/24, de la Oradea – 3/34, de la Ploieşti – 2/50, de la Ploieşti ¬ Targsorul Nou – 5/83, Penitenciarul Satu Mare – 3/21, Penitenciarul Slobozia – 11/35 , SNPAP Tg. Ocna – 0/10, penitenciarul Târgu Jiu – 3/104, Penitenciarul Târgu Mureş – 5/50, Penitenciarul Timişoara – 9/ 127, Penitenciarul Tulcea – 34/133, Penitenciarul Vaslui – 11/138, Brăila ¬ Tichileşti – 0/8, Centrul de Detenţie Craiova – 1/51, Spitalul Penitenciar Jilava – 6/47, Spitalul penitenciar Rahova – 2/4 , Spitalul penitenciar Poarta Albă – 3/22, Spitalul Dej – 1/ 9, Spitalul penitenciar Mioveni – Colibaşi – 4/11, Spitalul Târgu Ocna – 2/19, Centrul Educare Buziaş – 2/19, Centrul educare Târgu Ocna – 4/19.

Legea privind recursul compensatoriu prevede ca pentru fiecare 30 de zile executate în condiţii necorespunzătoare fiecare deţinut va beneficia de şase zile considerate efectuate intra în vigoare joi, urmând ca primii deţinuţi beneficiari ai noului act normativ, să fie deja puşi în libertate.

Conform legii, condiţiile necorespunzătoare se referă la cazarea într-un spaţiu mai mic sau egal cu 4 mp/deţinut, care se calculează, excluzând suprafaţa grupurilor sanitare şi a spaţiilor de depozitare a alimentelor, prin împărţirea suprafeţei totale a camerelor de deţinere la numărul de persoane cazate în camerele respective, indiferent de dotarea spaţiului în cauză; lipsa accesului la activităţi în aer liber; lipsa accesului la lumina naturală sau aer suficient ori disponibilitatea de ventilaţie; lipsa temperaturii adecvate a camerei; lipsa posibilităţii de a folosi toaleta în privat şi de a se respecta normele sanitare de bază, precum şi cerinţele de igienă;existenţa infiltraţiilor, igrasiei şi mucegaiului în pereţii camerelor de detenţie.

Perioada pentru care se acorda zile considerate ca executate în compensarea cazării în condiţii necorespunzătoare se calculează începând cu 24 iulie 2012.

Sursa: hotnews.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Recalculare pensii 2024: Exemple de calcul pe noua lege a pensiilor

Unirea Ziarul

Publicat

în

Recalculare pensii 2024: Exemple de calcul pe noua lege a pensiilor Ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu, a adus lămuriri importante despre noua Lege a Pensiilor și a explicat faptul că tinerii vor fi avantajați dacă au studii superioare, aceștia urmând să încaseze sume în plus la pensie. De asemenea, românii care au peste 36 de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea