Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

Aproape 200 de medici de familie din județul Alba își vor putea renova cabinetele cu bani din PNRR. Subprefectul Mureșan: „Ne dorim servicii medicale de calitate și extinderea accesului la consultații și tratament în zona rurală și de munte”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Aproape 200 de medici de familie din județul Alba își vor putea renova cabinetele cu bani din PNRR. Subprefectul Mureșan: „Ne dorim servicii medicale de calitate și extinderea accesului la consultații și tratament în zona rurală și de munte”

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a informat în cursul săptămânii trecute că peste 180 milioane de euro din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) sunt puse la dispoziţia medicilor de familie pentru investiţii în cabinetele medicale.

În acest sens, subprefectul județului Alba, Corneliu Mureșan, a publicat la rândul său informații referitoare la potențialii beneficiari ai acestor investiții, pe pagina sa personală din mediul online.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

„Veste bună pentru medicii de familie! Peste 180 de milioane de euro din Planul Național de Redresare și Reziliență sunt puse la dispoziție pentru investiții în renovarea și dotarea cabinetelor medicale!

Circa 3000 de medici de familie sau asocieri de cabinete medicale de medicină primară vor avea posibilitatea de a realiza investiții din fonduri europene. Banii pot fi utilizați pentru renovarea și dotarea cu echipamente medicale (ex: electrocardiograf digital, ecograf portabil, monitor funcții vitale: frecvență cardiacă, tensiune arterială non-invazivă, pulsoximetrie, temperatură, spirometru digital etc). De asemenea, poate fi achiziționat mobilier nou și echipamente IT performante.

Este o reușită a ministrului Sănătății, prof. univ. dr. Alexandru Rafila, în atingerea unui dintre obiectivele esențiale asumate de PSD când a intrat la guvernare, respectiv ,,Nici un roman fără acces la sănătate!”
Ministerul Sănătății a transmis, recent, că pentru dotare cu echipamente și mobilier fiecare cabinet medical sau asociere de cabinete poate accesa fonduri în valoare de 45.000 euro fără TVA, în timp ce pentru renovare pot fi solicitate fonduri de până la 15.000 euro fără TVA.

În județul Alba avem 189 de medici de familie și aproape tot atâtea cabinete medicale. Ne dorim la nivel de județ servicii medicale de calitate, extinderea accesului la consultații și tratament în zona rurală, respectiv de munte, dar și sa avem cât mai mulți beneficiari pe această măsură de finanțare.

Ghidul beneficiarului și anexele aferente pentru investiția în „Cabinete ale medicilor de familie sau asocieri de cabinete de asistență medicală primară” din cadrul Componentei 12 – Sănătate – Investiția 1. Dezvoltarea infrastructurii medicale prespitalicești sunt publicate pe pagina de internet a Ministerului Sănătății la secțiunea Apeluri PNRR Ministerul Sănătății – C12. Sănătate.

Dosarele de finanțare se vor depune pe platforma www.proiecte.pnrr.gov.ro, începând cu data de 04 august 2022, ora 10:00.”, a fost mesajul subprefectului Mureșan.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Lista candidaților pentru funcția de președinte a Consiliului Județean Alba, la alegerile locale din 9 iunie 2024

Ziarul Unirea

Publicat

în

Lista candidaților pentru funcția de președinte a Consiliului Județean Alba, la alegerile locale din 9 iunie 2024 Pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Alba, la alegerile locale din 9 iunie 2024, și-au depus candidatura 7 candidați. Până la data publicării acestui articol, doar 5 au fost validați. Candidaților Nicola Adrian de la Partidul Național […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea