Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

Aproape 200 de accidente în primele șase luni din an, în Alba: Șapte persoane au murit și aproape 50 au fost rănite grav

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Principalul obiectiv al polițiștilor rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, în primele șase luni din 2018, a fost siguranța traficului rutier pe drumurile publice, asigurându-se continuitatea dispozitivului rutier, precum şi reorientarea unor elemente de dispozitiv pentru realizarea unei prezenţe active pe principalele drumuri naţionale, în punctele cu risc ridicat de accidente şi la orele cu trafic intens, în vederea fluidizării circulaţiei şi prevenirii evenimentelor rutiere.

În  primele  6 luni  ale  anului  2018,  pe raza județului Alba, s-au comis 49 de accidente  grave de circulație (-2) soldate cu decesul a 7 persoane (-7), rănirea gravă a 48 de persoane (-4) și rănirea  ușoară a 17 persoane (-6).

În primele 6 luni ale anului 2018, pe raza județului Alba, s-au comis  122 de accidente ușoare de circulație (-7) soldate cu rănirea ușoară a 146 de persoane (-32).

În primele 6 luni ale anului 2018, poliţiştii au aplicat un număr de 21.233 de sancţiuni contravenţionale, cele mai multe (11.625) pentru nerespectarea regimului legal de viteză, din care 60 celor care au depăşit viteza cu peste 50 km/h, 507 pentru depăşire neregulamentară, 114 pentru consumul băuturilor alcoolice, 97 pentru neacordarea priorităţii de trecere pietonilor, 773 pentru indisciplina pietonilor, 2.536 pentru neportul centurii de siguranţă, iar restul pentru alte abateri.

Au fost reţinute în vederea suspendării 1160 permise de conducere, au fost retrase 427 certificate de înmatriculare pentru diferite defecţiuni tehnice, lipsa inspecţiei tehnice periodice sau lipsa RCA.

Principalele  cauze  ale producerii accidentelor grave de circulaţie sunt: viteza neadaptată la condițiile de drum (11), neacordare prioritate vehicule (7), traversare neregulamentară (7), nerespectare distanţei în mers (5).

Responsabilitatea asigurării ordinii şi siguranţei publice este deosebit de complexă şi  s-a realizat prin efortul conjugat al tuturor instituţiilor de aplicare a legii, cu sprijinul constant al comunităţii.

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba este pregătit, atât din punct de vedere profesional cât şi logistic, pentru a-şi îndeplini cu succes misiunile şi pentru a pune în aplicare prevederile legale, astfel încât siguranţa cetăţenilor din judeţul nostru să nu fie afectată.

Prioritatea noastră rămâne creşterea gradului de siguranţă al cetăţenilor şi soluţionarea cu operativitate a sesizărilor primite.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

FOTO: Prima ediție a „Cupa Primăverii 2024”. Ce sporturi au fost organizate de IPJ Alba

Bogdan Ilea

Publicat

în

FOTO: Prima ediție a „Cupa Primăverii 2024”. Ce sporturi au fost organizate de IPJ Alba IPJ Alba a organizat pe data de 25 aprilie, prima ediție a „Cupa Primăverii”. Participanții s-au întrecut într-un turneu de fotbal și concurs de crossfit.  La data de 25 aprilie 2024, Inspectoratul de Poliție Județean Alba, prin Biroul Pregătire Profesională, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea