Rămâi conectat

Actualitate

Aproape 14% dintre români nu își permit să își încălzească corespunzător locuința – STUDIU

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Potrivit unui studiu publicat joi de Eurostat, care citează date din 2016, aproape 14% dintre români susțin că nu reușesc să își încălzească locuințele corespunzător.

Această cifră plasează România pe locul 7 în topul principalelor ţări din UE după procentul populaţiei care întâmpină dificultăţi în a-şi încălzi corespunzător căminele, după Bulgaria (39%), Lituania şi Grecia (ambele cu un procent de 29%), Cipru (24%), Portugalia (22%) şi Italia (16%), potrivit sursei citate.

La polul opus, mai puţin de 2% din populaţia din Luxemburg şi Finlanda întâmpină dificultăţi în a-şi încălzi corespunzător locuinţele, potrivit Eurostat.

Două din trei lo­cuinţe din România se încălzesc sau îşi pre­pară mân­carea la butelie sau la foc cu lemne. Practic, nu­mai 3 milioane de locuinţe din cele aproape 8,5 din România sunt conectate la reţeaua de distribuţie a gazelor naturale, potrivit rezultatelor definitive ale Recensământului Populaţiei şi al Locuinţelor – 2011, date colectate de Institutul Naţional de Statistică.

Preţul lemnului de foc a crescut în România cu circa 150% în perioada 2011-2017, de la 120 lei metru cub în 2011, la o medie de 300 lei pe metru cub în prezent, în depozitele firmelor de exploatare. În 2017, în sudul ţării lemnul de foc s-a vândut la un preţ maxim circa 600 lei metrul cub, potrivit datelor Fordaq- un portal online de vânzare-cumpărare produse din lemn şi cherestea.

Sursa Zf.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate