Aproape 14% dintre români nu își permit să își încălzească corespunzător locuința – STUDIU
Potrivit unui studiu publicat joi de Eurostat, care citează date din 2016, aproape 14% dintre români susțin că nu reușesc să își încălzească locuințele corespunzător.
Această cifră plasează România pe locul 7 în topul principalelor ţări din UE după procentul populaţiei care întâmpină dificultăţi în a-şi încălzi corespunzător căminele, după Bulgaria (39%), Lituania şi Grecia (ambele cu un procent de 29%), Cipru (24%), Portugalia (22%) şi Italia (16%), potrivit sursei citate.
La polul opus, mai puţin de 2% din populaţia din Luxemburg şi Finlanda întâmpină dificultăţi în a-şi încălzi corespunzător locuinţele, potrivit Eurostat.
Două din trei locuinţe din România se încălzesc sau îşi prepară mâncarea la butelie sau la foc cu lemne. Practic, numai 3 milioane de locuinţe din cele aproape 8,5 din România sunt conectate la reţeaua de distribuţie a gazelor naturale, potrivit rezultatelor definitive ale Recensământului Populaţiei şi al Locuinţelor – 2011, date colectate de Institutul Naţional de Statistică.
Preţul lemnului de foc a crescut în România cu circa 150% în perioada 2011-2017, de la 120 lei metru cub în 2011, la o medie de 300 lei pe metru cub în prezent, în depozitele firmelor de exploatare. În 2017, în sudul ţării lemnul de foc s-a vândut la un preţ maxim circa 600 lei metrul cub, potrivit datelor Fordaq- un portal online de vânzare-cumpărare produse din lemn şi cherestea.
Sursa Zf.ro
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Actualitate
NOUL COD SILVIC: O lege care marchează un nou început în gestionarea pădurilor, promulgată de Președintele României
NOUL COD SILVIC: O lege care marchează un nou început în gestionarea pădurilor, promulgată de Președintele României Proiectul de lege privind Codul silvic a fost promulgat de Președintele României, Klaus Iohannis, vineri, 20 decembrie 2024. Aceasta are ca obiect de reglementare regimul silvic, guvernanţa sectorului silvic, controlul aplicării şi respectarea regimului silvic, precum şi regimul […]
Secțiune Articole Similare
-
Curier Județeanacum 20 de ore
Mesaje de Crăciun 2024 în limba italiană, traduse în limba română. Cântece tradiționale de Crăciun în limba italiana
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
Nume care se sărbătoresc de Sfântul Daniel 2024. Viața Sf Daniel și semnificația numelui
-
Curier Județeanacum o zi
Obiceiuri, tradiții și superstiții de Ignat – Ziua sacrificării porcului de Crăciun
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
Mesaje de Sfântul Daniel 2024: URARI, FELICITARI și SMS-uri de LA MULȚI ANI pe care le poți trimite celor dragi
-
Actualitateacum 12 ore
De ce se taie porcul pe 20 decembrie, de IGNAT. Tradiții și obiceiuri
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
17 decembrie 2024: Creștinii ortodocși îl sărbătoresc pe Sfântul Daniel. Rugăciunile proorocului și a celor trei tineri aruncați în cuptor