Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Aproape 12.000 de persoane au fost programate pentru cea de-a treia doză a vaccinului anti-Covid. Imunizarea se poate realiza și fără programare

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024
Aproape 12.000 de persoane au fost programate pentru cea de-a treia doză a vaccinului anti-Covid. Imunizarea se poate realiza și fără programare

Aproximativ 12.000 de persoane au fost deja programate, până marți dimineață, pentru cea de-a treia doză a vaccinului anti-Covid, cele mai multe optând pentru șeful produs de Pfizer.

„11.970 de persoane eligibile pentru administrarea dozei 3 s-au programat deja în platforma RoVaccinare”, a anunţat secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Andrei Baciu.

Cifrele centralizate marţi dimineaţă relevă că pentru vaccinul Pfizer/BioNTech au optat 11.186 de persoane, iar pentru cel de la Moderna – 784.

Baciu subliniază că oamenii pot merge în cel mai apropiat centru de locuinţa lor şi că vor primi adeverinţa de vaccinare care atestă că le-a fost administrată doza 3.

Toate persoanele care au mai mult de şase luni de la administrarea celei de-a doua doze de vaccin anti-COVID-19 pot primi, începând de marţi, a treia doză.

Doza 3 este ferm recomandată:

– persoanelor cu risc mare de dezvoltare a unor forme severe – persoane vulnerabile: cei peste 65 de ani, cu boli cronice (indiferent de vârstă), persoanele din centrele medico-sociale şi alte categorii vulnerabile prevăzute în strategia naţională de vaccinare;

– persoanelor cu risc mare de expunere: personal medico-social şi din învăţământ.

Doza de rapel se va efectua numai cu vaccinurile pe bază de ARN mesager, indiferent de schema iniţială. Astfel, persoanele vaccinate cu AstraZeneca vor primi doza 3 cu unul dintre vaccinurile produse de companiile Pfizer&BioNTech sau Spikevax (Moderna).

Totodată, având în vedere că în România imunizarea cu Johnson&Johnson a început în 4 mai, pentru persoanele imunizate cu acest vaccin nu este necesară, la acest moment, administrarea dozei de rapel.

Sursa: g4media.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

O noua escrocherie: ”Mă auziți acum? De ce să nu răspunzi cu ”Da”?

Unirea Ziarul

Publicat

în

O noua escrocherie: ”Mă auziți acum? De ce să nu răspunzi cu ”Da”? În era digitală actuală, în care suntem profund interconectați prin internet, escrocheriile telefonice rămân o amenințare persistentă și în continuă evoluție. Printre numeroasele tactici folosite de infractori pentru a profita de încrederea oamenilor, escrocheria cunoscută sub numele de „Mă auziți acum?” se […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea