Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

APM Alba: În 14-15 februarie, calitatea aerului din Sebeș a fost afectată de poluantul ”pulberi în suspensie”. S-a notificat Comisariatul Judeţean Alba al Gărzii Naţionale de Mediu

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

În urma publicării articolului <<”Calitatea” aerului din Sebeș a înroșit, noaptea trecută, panoul staţiei automate de monitorizare…>>, directorul executiv al Agenției de Protecție a Mediului – Mihaiela Dehelean-Mih, face următoarele precizări:

indice poluareMonitorizarea calităţii aerului în judeţul Alba se realizează prin reţeaua judeţeană de monitorizare,  parte integrantă a Reţelei Naţionale de Monitorizare a Calităţii Aerului (RNMCA), formată din trei staţii automate amplasate în Alba Iulia  (AB 1) staţie de fond urban, Sebeş (AB 2)  staţie de tip industrial, Zlatna (AB 3) staţie de tip industrial. Cadrul legal pentru reglementarea măsurilor destinate menţinerii şi îmbunătăţirii calităţii aerului este Legea 104/2011, privind calitatea aerului înconjurător.

Staţiile de monitorizare automată a calităţii aerului efectuează măsurători continue de dioxid de sulf (SO2), oxizi de azot (NOx), monoxid de carbon (CO), ozon (O3), benzen (C6H6), pulberi în supensie (PM10). Rezultatele validate se publică zilnic pe pagina de web a agenţiei http://apmab.anpm.ro,  iar pe pagina de web www.calitateaer.ro sunt afişate valorile, în curs de validare, transmise de către staţii. Informarea publicului cu privire la calitatea aerului, din localităţile unde sunt amplasate staţiile, se realizează prin afişarea pe panourile exterioare de informare a publicului, din municipiile Alba Iulia şi Sebeş.

Pe panourile de informare a publicului este afişat indicele general de calitatea aerului. Indicele general se stabileşte pentru fiecare dintre staţiile automate din cadrul Reţelei, ca fiind cel mai mare dintre indicii specifici corespunzători poluanţilor monitorizaţi.   Pentru a se putea calcula indicele general trebuie să fie disponibili cel putin 3 indici specifici. Indicele general este reprezentat prin numere întregi cuprinse între 1 şi 6, de la excelent la foarte rău.

În zilele de 14 şi 15 februarie 2015, la staţia AB2 – Sebeş, indicele general orar de calitatea aerului a fost 5 – rău, dat de indicele specific corespunzător indicatorului pulberi în suspensie – PM10,  ca urmare a valorilor orare ridicate. În vederea identificării cauzelor care au contribuit la depăşirea concentraţiei medie zilnică la poluantul pulberi în suspensie – PM10, în zilele  menţionate mai sus, la staţia AB 2 – Sebeş, Agenţia pentru Protecţia Mediului Alba a notificat Comisariatul Judeţean Alba al Gărzii Naţionale de Mediu”.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO Micul Patriot din Alba, cântece patriotice pentru românii din diaspora, la Bruxelles: Vino iar la Alba frățioare, ia din ladă straiul strămoșesc, prinde-te și joacă-n hora mare, lânga cei cu suflet românesc!

Ziarul Unirea

Publicat

în

Micul Patriot din Alba, cântece patriotice pentru românii din diaspora, la Bruxelles: Vino iar la Alba frățioare, ia din ladă straiul strămoșesc, prinde-te și joacă-n hora mare, lânga cei cu suflet românesc! Tudor Limbean, cunoscut ca și Micul Patriot din județul Alba, nu putea lipsi de cel mai mare eveniment dedicat diasporei românești din Belgia […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea