Rămâi conectat

Actualitate

Aplicarea Legii insolvenței persoanelor fizice a fost amânată a treia oară

Ziarul Unirea

Publicat

în

Președintele Comisiei juridice din Senat, Robert Cazanciuc, a declarat, miercuri, că Legea insolvențelor persoanelor fizice a fost amânată pentru a treia oară și trebuie neapărat modificată pentru a putea intra în vigoare.

„Le-am spus colegilor din Parlament: dacă proiectul legii insolvenței persoanelor fizice ar fi urmat procedura, nu am fi fost în situația de a amâna de trei ori aplicarea acestei legi. Știam că nu sunt pregătite instanțele, că nu sunt pregătite autoritățile de stat, dar eu îmi aduc aminte că votul a fost unanim în Parlament pe acest proiect”, a afirmat Cazanciuc, care a fost și ministrul Justiției în perioada 2013-2015.

Potrivit acestuia, situația din prezent a fost cauzată de lipsa unei dezbateri publice pe tema insolvenței persoanelor fizice, lucru care se întâmplă, din păcate, în cazul multor acte normative.

„Este o ipocrizie transpartinică, din păcate, care ne blochează la un moment dat, apoi ne mirăm: „Vai, nu merge legea insolvenței persoanelor fizice!”. Pe bune? Dar cine a adoptat legea integral, așa cum a fost propusă, fără nicio dezbatere reală, când noi am propus să intre într-un circuit de avizare, de dezbatere reală cu cei care vor fi chemați să aplice legea? Ați zis: „Lasă, că nu avem timp acum, că are nevoie societatea de acest proiect”. Da, are nevoie, dar un proiect neadecvat o să încurce lumea, ca dovadă că ieri a fost amânată pentru a treia oară intrarea în vigoare și probabil, dacă nu vom face o discuție serioasă despre forma actuală a legii, vom fi obligați să o amânăm din nou. Lipsa de dialog aici duce. La fel și ipocrizia. Ipocrizia distruge România”, a susținut senatorul.

Totodată, Daniel Barbu, membru în Consiliul de Conducere al Institutului Național pentru Pregătirea Practicienilor în Insolvență (INPPI), prezent la același eveniment, a menționat că această lege, în forma actuală, nu are cum să fie aplicată.

„Ca unul care a încercat să țină cursuri pe tema acestei legi la noi la institut, pot să vă spun că așa cum este acum legea insolvenței persoanelor fizice, ea este inaplicabilă, din punctul de vedere al nostru, al celor care încercăm să o aplicăm și să o explicăm. Este foarte încâlcită, are nevoie de foarte multe resurse, dovadă că a fost și anulată aplicarea ei. Așa că, atunci când se va unifica povestea insolvenței într-un singur cod mare, clar și aplicabil, poate se va interveni și acolo”, a precizat Barbu.

Legea privind insolvența persoanelor fizice a fost adoptată de Parlament în luna mai 2015.

Sursa: agerpres.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

România în Air Schengen și Schengen maritim din 31 martie. Ce se schimbă de duminică la controale și cum vor călători copiii minori

Ziarul Unirea

Publicat

în

România în Air Schengen și Schengen maritim din 31 martie. Ce se schimbă de duminică la controale și cum vor călători copiii minori România intră în spaţiul Schengen cu frontierele aeriene (Air Schengen) și maritime începând de duminică, 31 martie. Secretarul de stat în Ministerul de Interne, chestorul Bogdan Despescu, a explicat ce înseamnă acest […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea