Rămâi conectat

Actualitate

Apicultorii din Alba s-au întâlnit cu specialiștii de la Camera Agricolă

Ziarul Unirea

Publicat

în

apicultoriVineri, 16 mai a.c., Camera Agricolă Judeţeană a organizat o întâlnire cu apicultorii din Alba, la o stupină autorizată din localitatea  Mereteu, comuna Vinţu de Jos.

Proprietarul stupinei  d-l  Tomuş  Alexandru, un  apicultor împătimit , a împărtăşit din experienţa  sa teoretica si practică crescătorilor de albine prezenti. În prima parte a întâlnirii s-a vizitat  o cultura demonstrativă de Facelia, planta de cultura meliferă  foarte valoroasă, care asigura producţii mari de miere si a cărei cultivare reprezintă un mare beneficiu atât pentru albine cât si pentru apicultori.  In continuare s-a vizitat stupina  unde s-au prezentat  pe viu  aspecte  legate de: organizarea si pregătirea stupinei pentru culesul de salcâm; organizarea activităţii de creştere a mătcilor si utilizarea nucleelor de împerechere a mătcilor; lucrări de prevenire a roirii naturale a stupilor; analiza stării de sănătate a familiilor de albine; utilizarea ramei clăditoare pentru controlul biologic al păduchelui Varrooa Jacobsoni; utilizarea gratiei Hanneman si a podişorului izgonitor pentru simplificarea activităţilor curente, precum si a reducerii numărului de intervenţii in stup; identificarea plantelor cu potenţial melifer (nectarifer si polenifer) situate in vecinatatea stupinei; identificarea dăunătorilor din stupina si modalităţi de eliminare sau indepartare a acestora folosind metode biologice; masuri de păstrare a stării de sanitaţie corespunzătoare in stupină.

Cei prezenţi, actuali cursanţi precum si absolvenţi ai cursului  de Apicultură,  organizat de CAJ Alba  s-au dovedit  a fi deosebit  de interesaţi  de cele prezentate şi văzute, au purtat discutii interactive.

Astfel d-l  Soporan Andrei  a fost interesat  despre perioada  optima  pentru cresterea si împerecherea matcilor de calitate,  d-l Stânan Cornel – reducerea  pe cale  biologica   a paduchelui  Varroa , d-l Mihai Sorin – stabilirea densitaţii optime pe un anumit areal de cules,  d-l Savu  Cornel – identificarea  corecta   a  bazei   melifere ;  Programul Naţional Apicol 2014-2016;  PNDR 2014-2014 .

D-na  Nemeş Mirela – director a CAJ Alba  le-a reamintit celor prezenţi faptul  că  persoanele pentru care venitul se determină  pe baza de normă de  venit  au obligaţia să depună anual  o declaraţie la organul fiscal competent până la data de 25 mai inclusiv a  anului fiscal, pentru  anul în curs.

Este important de menţionat faptul că  impozitul se datorează indiferent  dacă produsele sunt valorificate sau nu. Veniturile realizate sunt impozabile  la toţi cei care deţin  peste 75 de familii de albine  Pentru persoanele care deţin pana la 75 de familii de albine  veniturile realizate sunt neimpozitabile. In aceasta situaţie nu se mai completează şi depune declaraţia  Impozitul care trebuie plătit   se calculează prin aplicarea cotei  de 16%  din norma de venit stabilită.

Plata către bugetul de stat  a impozitului stabilit prin decizia de impunere  se face în două rate  egale  la următoarele termene: 50% din impozit până la 25 octombrie (inclusiv); 50 % din impozit până la 15 decembrie (inclusiv).


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

COD GALBEN de FURTUNĂ în Alba, până miercuri după-masa: Averse torențiale, grindină, descărcări electrice și vânt puternic

Ziarul Unirea

Publicat

în

COD GALBEN de FURTUNĂ în Alba, până miercuri după-masa: Averse torențiale, grindină, descărcări electrice și vânt puternic ANM a emis marți, 16 aprilie 2024, o atenționare meteo cod galben de furtuni în Alba, valabilă miercuri după-masa. Se vor semnala averse torențiale, grindină, descărcări electrice și vânt puternic. Citește și: Vremea se racește brusc în România. […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea