Rămâi conectat

Ştirea zilei

Apelul primăriei Ciuruleasa la implicare pentru susținerea elevilor și profesorilor din mai multe sate fără acces la internet și telefonie mobilă

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

În contextul actual al pandemiei de COVID-19, când foarte probabil elevi vor face cursuri online și de la începutul anului școlar viitor, primarul și viceprimarul comunei Ciuruleasa, Radu Tuhut și Marius Cioara, fac un apel către toți cei abilitați să ajute elevii și profesorii din mai multe sate ale comunei, fără acces la internet și fără semnal de telefonie mobilă.

Inițiativa vine după ce în al doilea semestru al anului școlar 2019-2020, elevii și părinții au fost nevoiți să parcurgă distanțe considerabile pentru a putea avea semnal la telefoane ca să participe la ore.

Preocuparea de a extinde rețeaua de cablu și de internet care se oprește la Stația de Pompe de la Buninginea există de câțiva ani, însă firma RCS-RDS ne-a comunicat că investiția este prea mare și sunt prea puțini cetățeni care doresc internet. Atunci am apelat la deputatul Ioan Dârzu să inițieze un act legislativ prin care cheltuielile sa fie suportate de către Guvern.

Acum când ordinul ministrului Educației și Cercetării obligă părinții să asigure copiilor tablete și internet pentru a participa la cursurile online am făcut mai multe adrese către Prefectură, Consiliul Județean și de aseamenea am făcut o adresă către Digi România pentru a ne ajuta în aceste demersuri.

În timpul școlii online elevii din stele Buninginea, Mătișești și Morărești au mare nevoie de o rețea de cablu și internet pentru ca au fost nevoiți să parcurgă distante însemnate până în vârfuri de dealuri pentru a reușii sa aibă semnal, de multe ori prin frig, ploaie sau ninsoare.

Am solicitat mai multor firme de telefonie mobilă, montarea unui releu în zonă, pentru a facilita măcar accesul la telefonie mobilă. Am luat legătura și cu deputatul de Alba, Ioan Dârzu care a inițiat o lege prin care să fie suportate cheltuielile extinderilor de rețele, de către Guvern, proiect de lege care a trecut de Camera Deputaților”, a declarat pentru ziarulunirea.ro, primarul comunei Ciuruleasa, Radu Tuhuț.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO Spații noi de joacă la grădinițele din Câlnic: Prichindeii, fascinați de căsuțele parca desprinse din povești

Ziarul Unirea

Publicat

în

Spații noi de joacă la grădinițele din Câlnic: Prichindeii, fascinați de căsuțele parca desprinse din povești Grădinițele din comuna Câlnic au fost dotate cu spații noi de joacă, a anunțat primarul Lucian-Tiberiu Bodea. Bucuria prichindeilor a fost pe măsură, aceștia fiind fascinați de căsuțele desprinse parcă din povești. Citește și: FOTO Loc de joacă ”ca în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea