Rămâi conectat

Ştirea zilei

Negocierile dure pentru BUGET continuă. Când va crede Florin Cîțu că va fi finalizat

Ziarul Unirea

Publicat

în

Motivul întârzierii este dificultatea încadrării în ținta de deficit de 7% din PIB, asumată în fața Comisiei Europene și a piețelor internaționale care finanțează datoria României, potrivit surselor G4Media.ro.

Ultimul termen avansat de Cîțu miercuri la prânz, după ședința guvernului, a fost miercuri seară sau joi dimineață. Publicarea proiectului în dezbatere publică nu a avut loc până la această oră. Termenele precedente fuseseră 5 februarie și 8 februarie.

În interiorul guvernului au loc și la această oră negocieri între miniștrii de linie și Ministerul Finanțelor, fiecare ministru cerând un buget pe măsura necesităților de funcționare, dar și de investiții.

Pe de altă parte, premierul Cîțu le-a cerut tuturor miniștrilor să prezinte planuri de reformă și restructurare în agențiile și companiile subordonate, astfel încât bugetele alocate să se încadreze în țintele prezentate ieri: un deficit bugetar de 7,16% din PIB, o creștere economică de 4,3% și un PIB nominal de 1.116 miliarde de lei.

În ciuda asigurărilor premierului Cîțu și a liderilor partidelor din alianță – PNL, USR PLUS și UDMR – că nu există tensiuni, neînțelegerile dintre miniștri există și au prelungit cu zile bune adoptarea proiectului de buget.

Pe acest fond, premierul Cîțu a plecat la Bruxelles, unde le va da asigurări partenerilor europeni că România se va ține de promisiunea de scăderea treptată a deficitului bugetar.

Sursa: g4media.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

CTS Alba, apel la donare de sânge: Este nevoie de donatori cu grupele O negativ și A negativ

Ziarul Unirea

Publicat

în

CTS Alba, apel la donare de sânge: Este nevoie de donatori cu grupele O negativ și A negativ Reprezentanţii Centrului de Transfuzie Sanguină Alba au lansat joi, 28 martie 2024, un apel la persoanele care pot să doneze sânge din grupele A negativ și B negativ. ”În aceasta săptămână au fost multe solicitări pe grupele […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea