Apel în dosarul de corupție al foștilor inspectori ai DGFP Mihai Ioan Sârbu și Dănuț Ispas

Apelul la sentința pronunțată de Tribunalul Alba în dosarul de corupție în care foștii inspectori ai DGFP Alba– Mihai Ioan Sârbu și Dănuț Ispas au fost acuzați de luare de mită iar Eugen Lăpădat, patronul firmei Europexpres, pentru dare de mită va fi judecat la Curtea de Apel Alba Iulia. Dosarul a fost înregistrat miercuri, 28 august iar primul termen de judecată este fixat pe 29 septembrie.

Reamintim că în data de 20 mai 2013 judecătorii de la Tribunalul Alba i-au condamnat pe cei doi foști funcționari la câte trei ani de închisoare cu suspendare iar Lăpădat a fost condamnat la două luni de închisoare cu suspendare.

ELIT

Omul de afaceri albaiulian Eugen Lepădat şi cei doi inspectori fiscali de la DGFP Alba, Mihail Sârbu şi Dănuţ Ispas, au fost trimiși în judecată pentru corupție în luna iulie 2011. Potrivit procurorilor, în iunie 2009, cei doi inspectori fiscali, în calitate de consilieri în cadrul Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Alba au acceptat promisiunea primirii sumei de 5.000 lei, iar la data de 10 iunie 2009 au primit efectiv suma respectivă de la inculpatul Lăpădat Eugen.

Concret, în schimbul sumei primite, cei doi funcţionari publici au consemnat în actul de control că societatea comercială administrată de mituitor are de plătit bugetului de stat obligaţii fiscale în cuantum substanţial mai redus decât cel ce reieşise în urma controlului, şi anume 2.153 lei în loc de 140.000 lei.

Ioana SFÂRLEA

Redactor șef
Email: stiri@ziarulunirea.ro