Rămâi conectat

Actualitate

Apel de sprijin pentru jurnalista Meda Cotuna: Mama ei, bolnavă de cancer, trebuie operată! Un om de afaceri din Alba Iulia i-a sărit în ajutor, însă mai are nevoie de bani

Alexandra Mates

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Tânăra jurnalistă din Alba Iulia, Meda Cotuna, continuă să lupte din răsputeri pentru a-și ajuta mama bolnavă de cancer. De când a aflat de boala cumplită de care suferă cea care i-a dat viață, nu s-a dezlipit de ea. Inițial, pentru a o sprijini a realizat tablouri și le-a vândut celor interesați, însă acum are nevoie și de sprijinul nostru. Mama ei trebuie operată, iar costurile se ridică la suma de aproximativ 45.000 de lei, bani de care nu dispun.

Din fericire, se pare că gesturile de solidaritate se țin lanț la Alba Iulia. La o zi după ce a venit vestea că tânărul albaiulian Adrian Vințan a strâns cei 75.000 de euro din donații pentru tratamentul împotriva cancerului, am primit o nouă veste bună.

Omul de afaceri Mihai Oancea, care a aflat de cazul mamei Medei, a sărit deja în ajutorul lor, donând suma de 30.000 de lei. De asemenea, încă de la început, av. Diana Ludoșan a făcut demersuri pentru a mobiliza lumea să se implice în acest caz. Tot Diana Ludoșan a fost și cea care a încurajat-o pe Meda să deschidă un cont.

“Dragii mei, aș dori să vă cer ajutorul să ne mobilizăm cu toții și să o ajutăm pe Meda Cotuna, a cărei mama a fost diagnosticată cu cancer G2 rectal avansat stadiu III.C și trebuie operată. Suma de care avem nevoie pentru operație și medicamentatie se ridică la 45.000 lei, o sumă pe care eu cred că împreună o putem strânge, așa cum am făcut-o, în trecut, și pentru Adrian Vințan. Întrucât mama Medei, doamna Ileana Iancu este în prezent pe tratament cu citostatice și nu se poate deplasa, am deschis două conturi pe numele Medei, la Banca Transilvania Sucursala Alba Iulia astfel:

Cont curent lei: RO96BTRLRONCRT0343805602 pe numele Cotuna Alexandra Meda și Cont curent in Euro: RO73BTRLEURCRT0343805601.  Operația trebuie efectuată, așa că vă rog din suflet să ajutați fiecare cu ce poate. Toți împreună pentru o șansă la viață! Vă mulțumim infinit!”, a transmis Diana Ludoșan.

Meda spune că i-a fost greu să accepte ideea de ajutor, însă soarta a obligat-o. Tânăra ține să le mulțumească din inimă, în mod public, celor doi pentru susținerea morală și financiară,  dar și celorlalți care i-au fost alături  sau au cumpărat tablourile făcute de ea.

Meda: Nu am averi, mașini și nu o să-mi doresc niciodată nimic. Doar să fie mami bine

“Am găsit două clinici extrem de bune care pot să o facă bine pe mami. Încă nu m-am hotărât pe care să o aleg. Evident, o să cer părerea medicului oncolog și a chirurgului. Am toată încrederea în medicul care o tratează pe mami. Noi urmăm tratamentul cu citostatic și sunt sigură că, ajutate de Dumnezeu și medici, mami o să fie bine. Pentru simplul motiv că îmi doresc cu disperare să o țin lângă mine. E tot ce am mai de preț pe pământul acesta. Nu am averi, mașini și nu o să-mi doresc niciodată nimic. Doar să fie mami bine. Îmi este foarte greu să accept ideea de ajutor, însă VREAU SĂ O ȚIN LÂNGĂ MINE. Vreau să vă mulțumesc, oameni frumoși ,pentru tot ce sunteți și faceți!”, spune Meda.

Meda are 29 de ani și lucrează în presă încă de mică. În 1996 și-a început cariera la radio SICA, în calitate de co-prezentator și a moderat emisiunea „Frecvența veselă.” Din 2008 și până în 2016 a prezentat emisiunile „Cutiuța Poveștilor” și „În țara lui vreau și eu”, la Ardeleanul FM. Tot în 2016, a lucrat o perioadă la Alba Carolina TV, unde a realizat emisiunea ”Zburlici”.

În paralel, a fost prezentă, în calitate de prezentator, la o multitudine de evenimente publice dedicate, cu precădere, celor mici.

În decembrie 2017, când a aflat cumplita veste, Meda a renunțat la presă și a ales să-și ajute mama, să o îngrijească și să fie lângă ea în toate aceste momente cumplite. Fiecare clipă în compania ei este tot ceea ce își dorește de la viață. Până acum, s-au descurcat mereu și au avut grijă una de alta,  însă se află într-un moment în care îi este imposibil să lupte singură și are nevoie de sprijinul nostru.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

23-30 aprilie: Restricții de circulație pe Autostrada A10 Sebeș-Turda. Se efectuează lucrări de reparații

Ziarul Unirea

Publicat

în

23-30 aprilie: Restricții de circulație pe Autostrada A10 Sebeș-Turda. Se efectuează lucrări de reparații În perioada 23-30 aprilie sunt instituite restricții de circulație pe banda 2 a Autostrăzii A10 Sebeș-Turda, între kilometrii 45+500 și 45+800 de metri, calea 2 (sens Turda-Sebeș). Citește și: FOTO Drumul național DN 74A, surpat în urma ploilor, la Cărpiniș: Trafic […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea