Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Curier Județean

Apel al Asociației „Prietenii lui Azor”, referitor la petarde și artificii: „Este o perioadă de mare Sărbătoare și Bucurie, dar, din păcate nu pentru toți”

Ziarul Unirea

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

Apel al Asociației „Prietenii lui Azor”, referitor la petarde și artificii: „Este o perioadă de mare Sărbătoare și Bucurie, dar, din păcate nu pentru toți”

Vin Sărbătorile și odată cu ele, vin și pocnitorile, artificiile și alte bubuituri care să vestească bucuria oamenilor pentru Nașterea Domnului și începutul Noului An. Este o perioadă de mare Sărbătoare și Bucurie, dar, din păcate nu pentru toți.

Această perioadă, în fapt, este una foarte stresantă pentru animale. Bubuitura de la o simplă petardă provoacă o suferință pentru aceste animale, care pentru mulți dintre noi este greu de imaginat, iar cei mai afectați în această perioadă sunt câinii.

Faptul că nu știu ce anume a provocat acel zgomot, pe care ei, oricum, îl percep mult mai acut decât noi și faptul că bubuiturile vin una după alta ca în cazul artificiilor de exemplu, fac ca mulți dintre câini să trăiască o traumă în adevăratul sens al cuvântului. Șocul resimțit îi determină pe mulți dintre câini să fugă, pentru a se ascunde, doar că fuga lor este una necontrolată, câinele nemaiputând să se orienteze, să se ferească de pericole, să se apere, ceea ce duce de multe ori la accidente, chiar mortale pentru ei.

Sechelele cu care rămân după un astfel de șoc, în cazul în care vor fi găsiți, cei mai mulți, din păcate, nu se vor mai întoarce niciodată acasă, sunt similare unei depresii, o stare de frică permanentă care se va resimți în toate aspectele vieții lor.

Aveți grijă de animalele voastre în această perioadă, feriți-le cât de mult puteți de zgomote, oferiți-le confortul și siguranța de care au nevoie. În special în cazul câinilor aveți grijă să îi duceți în lesă atunci când ieșiți la plimbare și alegeți ore în care să fie mai puțin probabil că se vor auzi bubuituri, asigurați-le un loc sigur, în care să se afle în siguranță în această perioadă, eventual oferiți-le un loc în casă, în grajd sau în pivniță, cel puțin în noaptea dintre ani, un loc în care zgomotele și bubuiturile specifice acestei perioade să fie cât mai puțin perceptibile.

Iar voi, oamenilor, care alegeți să vă bucurați de această Sărbătoare prin folosirea de obiecte zgomotoase, de petarde, artificii și pocnitori, vă rugăm în numele tuturor animalelor și, în special, al patrupezilor, să nu o faceți! Bucuria voastră exprimată așa înseamnă suferința lor și orice provoacă suferință nu poate fi numit bucurie.

Asociația ”Prietenii lui Azor” a fost înființată cu scopul de a salva în principal câinii abandonați din Ecarisajul din Alba Iulia, prin îngrijire suplimentară, promovarea adopțiilor și evitarea eutasanierii câinilor sănătoși.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Locuitorii din Abrud, fără apă potabilă luni după-masa, din cauza unei avarii: Furnizarea, sistată pe două străzi din oraș

Ziarul Unirea

Publicat

în

Locuitorii din Abrud, fără apă potabilă luni după-masa, din cauza unei avarii: Furnizarea, sistată pe două străzi din oraș Locuitorii din Abrud au rămas fără apă potabilă luni după-masa, din cauza unei avarii. Furnizarea a fost sistată pe două străzi din oraș. Citește și: DEER – Sucursala Alba anunță întreruperile de energie electrică programate pentru […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea