Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Apariția unui vaccin COVID-19, doar un pas spre oprirea pandemiei. Avertismentul experților

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Medici consultați de SINOPSIS susțin că apariția unui vaccin este doar un pas în încercarea de oprire a pandemiei. Mai e necesar ca oamenii să treacă peste fricile răspândite de antivacciniști și să ia parte la viitoarele campanii de imunizare.

Informația pe scurt:

Chiar și după ce va fi găsit un vaccin anti-COVID 19, va fi nevoie ca aproximativ 60% din populație să fi trecut prin boală sau să fi fost vaccinată pentru a opri răspândirea noului coronavirus. În România, procentul de 60% acoperire vaccinală în cazul gripei este „o iluzie la acest moment”.
Oamenii au nevoie de transparență în procesul de realizare a unui vaccin anti-COVID 19 pentru a căpăta încredere în demersul vaccinării
Vestea bună este că realizarea unui vaccin anti-COVID 19 nu este în principiu foarte dificilă. Rămâne însă de văzut cât de eficace va fi acesta împotriva tuturor formelor de infecție

Simona Ruță este profesor universitar la disciplina virusologie, de la UMF ,,Carol Davila” din Bucureşti, dar și șefă a departamentului Viroze emergente la Institutul de Virusologie ,,Ştefan. S. Nicolau”. Ea declară pentru SINOPSIS  că întreg procesul de realizare a unui vaccin împotriva Covid-19 trebuie să fie transparent pentru a ajuta la câștigarea încrederii cetățenilor în acest demers.

Potrivit expertei în virusologie, coronavirusurile sunt mult mai stabile decât alți agenți patogeni din familia ARN, astfel încât nu reprezintă o problemă crearea vaccinurilor. Rămâne de văzut însă ce fel de protecție vor asigura acestea, dacă vor fi utile împotriva infecției sau vor proteja doar împotriva formelor severe ale bolii.

În același timp, Cosmina Berbecel – medic de familie implicat și în Grupul de vaccinologie al Societății Naționale de Medicina Familiei – atrage atenția că ar fi necesar ca undeva la 60% din populație să fi trecut prin boală sau să fi fost vaccinată pentru a opri răspândirea noului coronavirus.

Într-o încercare de comparare cu vaccinul gripal, doctorița amintește că, la acest capitol, acoperirea vaccinală de 60% este „o iluzie la acest moment”.

Sursa: g4media.com


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

O noua escrocherie: ”Mă auziți acum? De ce să nu răspunzi cu ”Da”?

Unirea Ziarul

Publicat

în

O noua escrocherie: ”Mă auziți acum? De ce să nu răspunzi cu ”Da”? În era digitală actuală, în care suntem profund interconectați prin internet, escrocheriile telefonice rămân o amenințare persistentă și în continuă evoluție. Printre numeroasele tactici folosite de infractori pentru a profita de încrederea oamenilor, escrocheria cunoscută sub numele de „Mă auziți acum?” se […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea